Lobato wint openingsetappe in Vuelta de Madrid
Foto: Sirotti
zaterdag 7 mei 2016 om 14:03

Lobato wint openingsetappe in Vuelta de Madrid

De openingsetappe in de Vuelta Ciclista Comunidad de Madrid is gewonnen door Juan José Lobato. De Spaanse renner van Movistar finishte in de straten van Las Rozas vlak voor zijn land- en ploeggenoot Jesús Herrada. De Italiaan Daniele Ratto (Androni Giocattoli) finishte in dezelfde tijd als derde.

Lobato en Herrada maakten deel uit van een kopgroep van 26 man, die met een voorsprong van 2,5 minuut aan de laatste 35 kilometer begon. Als enige WorldTour-ploeg aan het vertrek was Movistar het aan haar stand verplicht om het af te maken en dat gebeurde ook. Lobato won na 174 kilometer in Las Rozas betrekkelijk eenvoudig de sprint. Herrada bolde als tweede over de streep.

De Ronde van Madrid (2.1) duurt twee dagen. Morgen vormt een 96 kilometer lange rit met start en finish in de Spaanse hoofdstad het slotakkoord.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
7 mei 2016 20:12
De twee jonge Scandinavische talenten van Marseille zijn alweer afgestapt, Asbjorn Kragh Andersen en Galta bakken er dit jaar nog niks van helaas, ik had wel verwachtingen van beide renners; sowieso rijdt Marseille geen goed jaar, vorig jaar als continental presteerden ze beter. Toen hadden ze naar mijn idee ook betere renners dan dat ze nu hebben, dus in dat opzicht niet heel vreemd.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.