Lotte Kopecky niet blij na Dwars door Vlaanderen: “Er moeten er een paar goed wakker worden”
Lotte Kopecky tijdens Dwars door Vlaanderen - foto: Cor Vos
donderdag 28 maart 2024 om 10:09

Lotte Kopecky niet blij na Dwars door Vlaanderen: “Er moeten er een paar goed wakker worden”

SD Worx-Protime was afgelopen zondag nog aan het feest in Gent-Wevelgem, maar in Dwars door Vlaanderen kende de ploeg een mindere dag. Lotte Kopecky, die in Waregem nog wel als vierde eindigde, was na afloop dan ook zeer scherp voor haar ploeggenotes.

Kopecky maakte in de midweekse klassieker deel uit van de juiste elitegroep van zes rensters, maar zat geïsoleerd en slaagde er niet in om haar medevluchters in het gareel te houden. Op goed dertien kilometer van de finish sprong Shirin van Anrooij weg uit de groep en alleen Marianne Vos bleek lucide genoeg om mee te gaan. De twee Nederlandse dames vonden elkaar en dit bleek een beslissend moment in de koers.

Van Anrooij en Vos mochten namelijk gaan sprinten voor de zege, Kopecky moest zich tevredenstellen met een ereplaats. “Het algemeen gevoel was zeker goed”, deed de wereldkampioene na afloop haar verhaal, in gesprek met Het Nieuwsblad. “Maar er moeten er een paar (doelt op haar ploeggenotes, red.) goed wakker worden. Op de kasseistrook waar die groep wegrijdt, had altijd iemand van onze ploeg moeten bijzitten.”

“Oké, ik had er misschien zelf kunnen bijzitten. Maar anderen hadden ook het initiatief kunnen nemen.” Kopecky wist de scheve situatie nog wel recht te zetten, maar liet zich in de finale ‘verrassen’ door Vos en Van Anrooij. “Gegokt en verloren”, vat ze het samen. “Maar ik was heel de wedstrijd heel scherp en heb op de juiste momenten gereageerd, behalve op die kasseistrook en op die late uitval. Dat heb ik aan mezelf te danken. Maar er zijn zeker geen twijfels in het hoofd, hoor.”

Ploegleider Stam: “Waren zelf verre van scherp”
Ploegleider Danny Stam was na afloop ook streng voor zijn rensters. “Ik vond dat wij zelf verre van scherp waren. Ook Lotte niet, want anders hoeft ze niet naar die kopgroep toe te springen. Daar begint al dat je achter de feiten aan begint te rijden. Dat soort foutjes kan je je niet permitteren in het huidige wielrennen. Waaraan dat gebrek aan scherpte ligt? Dat is moeilijk te zeggen.”

Het was ook een vreemde situatie met de koers die geneutraliseerd werd (vanwege een ongeval, red.), het parcours dat ingekort wordt en wat klimmetjes (de Hotond en Knokteberg, red.) die eruit worden gehaald. Maar dat mag geen excuus zijn. Als je Lidl-Trek ziet verzamelen, weet je dat je attent moet zijn. En dat waren we niet.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.