Lotte Kopecky ziet Marianne Vos als grootste concurrente: “Durf tegen iedereen te sprinten”
foto: Cor Vos
zaterdag 6 april 2024 om 12:36

Lotte Kopecky ziet Marianne Vos als grootste concurrente: “Durf tegen iedereen te sprinten”

Lotte Kopecky maakt zich op voor haar vierde deelname aan Parijs-Roubaix. Twee jaar geleden eindigde de wereldkampioene als tweede, wat tot op de dag van vandaag haar beste resultaat is. Dit jaar is ze samen met haar Nederlandse concurrente Marianne Vos de te kloppen vrouw.

“Of ik naar deze koers het meeste heb uitgekeken? Ja, dat kan je wel zeggen”, opende Kopecky bij Sporza. “Ik vind Parijs-Roubaix supertof. Deze koers ligt me en ik heb hier nog niet gewonnen. Ik heb er heel veel zin in. Tijdens de verkenning gisteren lag het er redelijk bij, maar er zijn verraderlijke stukken waar het plots glad wordt. Dat kan toestanden zoals vorig jaar opleveren. Je moet alert zijn.”

“Ik durf straks wel tegen iedereen te sprinten, maar of ik van iedereen kan winnen, dat is nog iets anders.” De laatste wedstrijden bij SD Worx-Protime waren iets minder, maar Kopecky kan dat relativeren. “We beseffen goed dat het niet elk jaar zal zijn zoals vorig jaar. Dat mag niet de standaard zijn, want ook de andere vrouwen doen er elke dag alles voor. Het is niet vanzelfsprekend om zomaar alle koersen naar je hand te zetten.”

Toch heeft Kopecky, die Marianne Vos als haar grootste concurrente ziet, met Lorena Wiebes een sterke ploeggenote vandaag. “Wat we doen als we samen de piste opdraaien? Dat zullen jullie wel zijn. We hebben erover gesproken, ja. Dat ik een pistier ben? Dit is een andere baan. Bovendien duurt een pistekoers 25 à 30 minuten, deze koers 4 uur. Je kan het niet vergelijken, al kan ik technische en tactische zaken meenemen.”


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.