Blanka Kata Vas sprint met ‘mindere benen’ naar leiderstrui in La Vuelta Femenina
foto: Cor Vos
maandag 29 april 2024 om 19:03

Blanka Kata Vas sprint met ‘mindere benen’ naar leiderstrui in La Vuelta Femenina

De nieuwe leider in La Vuelta Femenina heet Blanka Kata Vas. De Hongaarse van SD Worx-Protime wist tijdens de tweede etappe bonificatieseconden te sprokkelen en eindigde ook nog eens als tweede in de sprint. “Ik had vandaag niet eens de beste benen”, vertelde ze na afloop.

En toch wist Vas met haar mindere benen een goede zaak te doen in het algemeen klassement. Ze bleek onderweg zeer attent, want bij de tussensprint wist ze vier bonificatieseconden mee te graaien. Dit werden er uiteindelijk tien, want aan de finish was ze nog eens goed voor zes extra seconden. Dit bleek meer dan genoeg om de leiderstrui over te nemen van Gaia Realini.

“Het was een zeer technische finale en dat is in mijn voordeel”, liet ze na de finish weten via haar ploeg. “Het is leuk dat ik nu de rode trui mag dragen. Het zou mooi zijn als we hem binnen de ploeg kunnen houden.”

“Het doel is om met de ploeg deze Vuelta Femenina te winnen. Ik ben erg blij met de trui. Het was niet echt de bedoeling dat ik de bonificatieseconden mee zou pakken, maar ik reed bij de tussensprint goed vooraan en dus probeerde ik het.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.