Dolblije Jackson triomfeert in Vuelta: “Had direct het gevoel dat ik hier kon winnen”
foto: Cor Vos
maandag 29 april 2024 om 18:07

Dolblije Jackson triomfeert in Vuelta: “Had direct het gevoel dat ik hier kon winnen”

De tweede etappe van La Vuelta Femenina eindigde in een sprint, maar die werd niet gewonnen door Charlotte Kool of Marianne Vos. Het was Alison Jackson die na een chaotische en verregende slotfase als eerste over de streep kwam. “De ploeg geloofde heel erg in mij”, vertelde een dolblije Jackson na afloop in het flashinterview.

De Canadese van EF Education-Cannondale was na de finish in extase en ook in het flashinterview straalde ze van oor tot oor. “We moesten in de finale weer naar voren opschuiven en echt wat terrein goedmaken”, blikt ze terug op de laatste hectische kilometers. “Mijn teamgenote was zo ontzettend sterk en reed het gat dicht. Dat was echt ongelofelijk. Toen kon ik aangaan voor de overwinning.”

“Ik had direct wel het gevoel dat ik hier kon winnen. Ook toen het begon te regenen”, vervolgt de ritwinnares. “Je moet daar mentaal sterk voor zijn. Je moet er dan toch voor gaan, maar ook voorzichtig zijn en goed blijven opletten. Dat deden de ploeggenotes voor mij en ik nam zelf de goede beslissingen. Ik zat hierdoor niet achter de valpartijen, maar daar net iets achter.”

Opsteker
Voor Jackson is deze zege in La Vuelta Femenina een welkome opsteker, na een toch wel minder voorjaar. “We hebben best een teleurstellend voorjaar achter de rug, met flink wat pech in de klassiekers. Alleen: daar heb je geen invloed op.”

“Je kunt je alleen focussen op wat er verder nog aankomt. Met dat idee zijn we de Vuelta ingegaan. De ploeg had vandaag echt enorm veel vertrouwen in mij. Dat ik dan in een grote ronde een etappe kan winnen, is echt geweldig.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.