Lotto Soudal hoopt met Tim Wellens op nieuwe eindzege in BinckBank Tour

maandag 12 augustus 2019 om 11:56
Lotto Soudal hoopt met Tim Wellens op nieuwe eindzege in BinckBank Tour

foto: Cor Vos

Lotto Soudal heeft met tweevoudig eindwinnaar Tim Wellens een van de topfavorieten aan de start van de BinckBank Tour. Het doel voor de Belgische formatie is voorafgaand aan de Nederlands-Belgische rittenkoers dan ook helder: Wellens opnieuw aan een goede eindklassering helpen.

Een eenvoudige week zal het echter niet worden voor de Belgische WorldTour-ploeg. Natuurlijk is de BinckBank Tour koerstechnisch een moeilijke wedstrijd om te winnen, maar we doelen vooral op het verlies van Bjorg Lambrecht. “Het wordt hoe dan ook een zeer lastige week. Het vergt tijd om zoiets een plaats te kunnen geven”, zegt sportief directeur Herman Frison.

“Het voelt alsof er een donkere schaduw boven onze ploeg hangt en met ons meerijdt. De knop omdraaien is allesbehalve eenvoudig voor de jongens, maar we gaan er alles aan doen om Tim naar een zo goed mogelijk eindresultaat te loodsen.”

“De korte Ardennenetappe van donderdag rond Houffalize zal al bepalend zijn voor het eindklassement. Aangezien de tijdrit maar een goede acht kilometer telt, denk ik niet dat de verschillen daar al te groot zullen zijn. Zondag eindigen we natuurlijk in Geraardsbergen, maar er kan elke rit wel iets gebeuren, zelfs in de vlakke ritten.”

“Het moeilijke aan deze Binckbank Tour is dat je hem niet elke rit kan winnen, maar wel elke rit kan verliezen. Slechts één moment van concentratieverlies kan voldoende zijn om tijd te verliezen en zo een goede eindnotering aan je voorbij te zien gaan. Meestal zijn de tijdsverschillen tussen plaats één en tien niet zo heel groot, dus een scheur in het peloton of een minuscule onoplettendheid kunnen al voldoende zijn om niet meer mee te spelen voor eindwinst.”

Selectie flag-be Lotto Soudal voor BinckBank Tour  (12-18 augustus) 
flag-be Stan Dewulf
flag-be Frederik Frison
flag-be Nikolas Maes
flag-be Rémy Mertz
flag-be Maxime Monfort
flag-nl Brian van Goethem
flag-be Tim Wellens

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.