Lotto Soudal presenteert selectie voor Luik met hoofdrol voor Philippe Gilbert, Andreas Kron vervangen door ziekte
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 23 april 2022 om 10:55

Lotto Soudal presenteert selectie voor Luik met hoofdrol voor Philippe Gilbert, Andreas Kron vervangen door ziekte

Update Philippe Gilbert staat in zijn laatste jaar als wielrenner natuurlijk aan de start in ‘zijn’ Luik-Bastenaken-Luik. Op social media gaat al rond dat op La Redoute maar liefst 700 keer ‘Phil’ op het wegdek staat gekalkt. Lotto Soudal heeft de selectie rondom de winnaar van 2011 nu gepresenteerd.

Naast Gilbert staan met Tim Wellens, Harm Vanhoucke, Viktor Verschaeve en Sylvain Moniquet nog vier Belgen op het startblad namens de Lotto-ploeg. De Deense heuvelspecialist Andreas Kron en de Brit Matthew Holmes maken het zevental compleet.

Vorig jaar was Tim Wellens de beste renner van Lotto Soudal in de uitslag van Luik-Bastenaken-Luik. Hij werd toen 24ste. Afgelopen woensdag was Wellens ook de beste van de ploeg in de Waalse Pijl.

Update: 23 april om 10.50 uur

De Deen Andreas Kron zal niet deelnemen aan Luik-Bastenaken-Luik. De 23-jarige coureur moet door ziekte passen voor de Belgische klassieker. “Dit is hartverscheurend. Alles wat ik nu kan doen is terug gezond worden en dan naar nieuwe doelen toewerken”, aldus de renner van Lotto Soudal op zijn Twitter. Kron wordt vervangen door de 22-jarige Belg Sébastien Grignard.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.