LottoNL-Jumbo rekent op Roglič en Lobato in Milaan-San Remo
Juan José Lobato - Foto: Sirotti
woensdag 15 maart 2017 om 08:44

LottoNL-Jumbo rekent op Roglič en Lobato in Milaan-San Remo

LottoNL-Jumbo heeft bekendgemaakt met welke renners het aanstaande zaterdag Milaan-San Remo zal rijden. Primož Roglič en Juan José Lobato hebben het kopmanschap toegewezen gekregen. Dylan Groenewegen ontbreekt.

Voor de 28-jarige Spanjaard Lobato is Milaan-San Remo een van de hoofddoelen van zijn seizoen. Hij werd drie jaar geleden al eens vierde in de Italiaanse openingsklassieker.

Selectie LottoNL-Jumbo voor Milaan-San Remo (18 maart)
flag-it Enrico Battaglin
flag-nl Twan Castelijns
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Tom Leezer
flag-es Juan José Lobato
flag-de Paul Martens
flag-si Primož Roglič
flag-nl Bram Tankink

RIDE Magazine
47 Reacties
Sorteer op:
15 maart 2017 08:48
Ik vind ook wel dat Bram ook een gedeeld kopmanschap heeft verdiend nav zijn prestaties in Paris-Nice.
15 maart 2017 08:49
Van de WT-teams zeker één van de mindere selecties. Roglic ontwikkelt zich goed, maar het lijkt me uitgesloten dat hij meedoet voor winst. Lobato heeft dit jaar (en eigenlijk al veel langer) nog niet laten zien waarom hij zijn vierde plaats nog eens zou kunnen herhalen.

edit redactie: bedankt, aangepast
15 maart 2017 08:50
Ik ben benieuwd of iemand (lobato, battaglin of wrs roglic) top 20 gaat rijden.
15 maart 2017 08:50
Hier snap ik dan weer helemaal niets van. Laat Groenewegen toch tenminste eens ruiken aan deze koers! Waarom niet? Het is de man die in de toekomst hier mee moet gaan doen voor winst, wat kan het dan voor kwaad om hem tenminste een keertje mee te laten doen voor de ervaring? Nu is het alle ballen op Lobato.. ja die heeft echt al lekker vorm getoond, maar niet heus. Of Roglic.. als kopman in Milaan - Sanremo. Want dat is net Luik natuurlijk :)

En waarom start Boom niet? Die was vorig jaar nog bij de beteren, en kan vast de afstand gebruiken om hardheid op te doen richting zijn klassiekers.

Ik begrijp helemaal niets van deze selectie.
15 maart 2017 08:51
Ik vind ook wel dat Tom ook een gedeeld kopmanschap heeft verdiend nav zijn prestaties in het WK in Qatar.
15 maart 2017 08:51
Ik verwacht geen TLJ'er bij de eerste 10. Lobato is nog niet in vorm en Roglic kan niet sprinten. En dat Groenewegen niet start is wel te begrijpen. Die krijgt les op de kasseien dit jaar en zal de komende weken wel veelvuldig in Belgie te zien zijn.
15 maart 2017 08:57
Vraag: waarom Groenewegen niet?
Antwoord: waarom wel? Ik zie hem niet na 300 kilometer en twee bergjes nog meesprinten voor de overwinning. Hij komt normaal al niet te best die heuveltjes over. Pakweg een Kittel of een Greipel starten dit jaar ook niet. Hij heeft daar gewoon weinig te zoeken.

Het eeuwige gezeur op Lotto Jumbo begint echt ernstig te worden. Wat een pessimisme. Blijbkaar wil de gemiddelde wielervolger dat Lotto Jumbo op elk terrein voorin meestrijd. Daar is het budget gewoon niet naar, en dan moet je keuzes maken. Ja, je kunt een Tankink of een Boom hier opstellen. Maar waarom? Zodat ze maximaal 15e kunnen worden?

Laat Boom zich liever richten op koersen waar hij wel tot de (schaduw)favorieten behoord. Van Roglic, Battaglin of Lobato zal ook geen podium verwacht worden.
15 maart 2017 08:58
De minst interessante klassieker, en deze selectie is ook niet echt spannend. Maar misschien kan Lobato verrassen. Roglic had ik een weekje rust gegeven in plaatst hier voor plek 30 te vechten.
15 maart 2017 09:07
Ik begrijp die roep om Dylan niet zo goed. Misschien dat het er in de toekomst nog eens in zit, maar hij is totaal niet de renner voor dit soort heuvelkoersen. Hij gaat echt niet met de voorste mee de Poggio over. In Parijs-Nice hing hij ook in laatste wiel als men in de finale een heuvel over moest... hij is geen Demare. Laat hem maar in Dwars door Vlaanderen rijden, heeft hij veel meer kans op een goede uitslag.
15 maart 2017 09:12
Alsof rijden in Milaan-Sanremo automatisch betekent dat je niet in Dwars door Vlaanderen kan rijden..?

Als antwoord op de vraag "waarom wél Groenewegen?" : omdat als je zo'n jongen nooit aan zo'n koers laat ruiken, je er zeker van kan zijn dat hij er ook nooit voor de knikkers mee gaat doen. Wat is er nou op tegen hem te laten starten, zonder hem als kopman uit te spelen? Laat hem de koers proeven, na 300km nog eens de Poggio op knokken, en de hardheid van zo'n klassieker meemaken. Ik vind het eerder onzinnig om hem hier weg te houden, omdat we denken dat het geen koers voor hem is (of kan worden). Hij is echt niet de sprinter die als slechtste een heuveltje overkomt. In de Omloop zat ie niet te ver, in de Tour geraakte ie een heuveltje over. Het is geen Kittel... laat hem eraan ruiken, en probeer hem op die manier te ontwikkelen. Kwaad kan het niet, dat kan hem pertinent weghouden uit dit soort koersen wel.

@ rahimns

Gaan we Sanremo nou een "heuvelkoers" noemen? ;) En Dylan is dan misschien geen Démare: die laatste reed ook Sanremo al voordat ie hem won.. Ook niet als favoriet, maar ook gewoon om de koers eens mee te maken. Pas later ontwikkelde hij zich tot een renner voor die finale. Van Démare werd ook eerst gedacht dat het een man voor de (vlakke) kasseiklassiekers was, eerder Roubaix dan Sanremo. Het kan verkeren. Maar iemand weghouden uit een koers levert natuurlijk helemaal geen winst op.

Edit: Demare was in 2015 127e, en in 2013 129e. Zou dat nou echt zo slecht zijn voor Groenewegen?
15 maart 2017 09:19
Laat van Emden maar een Tjallingii doen, het gaat een rare MSR worden zonder Maarten.
15 maart 2017 09:24
Lobato gaat verassen! Die reed super goed in Dubai. Hij werd inderdaad ziek en begon niet fit aan T-A maar de laatste vlakke rit springt hij wel mee met Nibali en word hij 31e. Paar dagen rust nu nog en hij staat er!
15 maart 2017 09:28
"Hier snap ik dan weer helemaal niets van. Laat Groenewegen toch tenminste eens ruiken aan deze koers! Waarom niet? "

Ik denk dat de ploeg graag met één speerpunt werkt. Lobato heeft onderhandeld voor een contract bij TLJ en zal vast afgedwongen hebben om een handvol koersen (waaronder MSR) 100% voor eigen kans te mogen gaan. Afspraken kom je na.
Zo is er ook afgesproken dat Kruijswijk alle steun verdient om voor Giro winst te gaan. Hoe goed Roglic zich ook ontwikkelt, Kruijswijk eist het kopmanschap in mei volledig op zonder dat iemand zich spaart als soort van back-up.
Binnen een klein team als TLJ kan je de speerpunten alleen maar behouden door ze het volledige vertrouwen te geven in de koersen waar ze zich thuis voelen. Ik snap dat wel.
15 maart 2017 09:28
@LyndaLid, Met al dat ruiken en proeven zou Groenewegen op dit moment hooguit tot aan de voet van de Cipressa mee kunnen. Of die ervaring over enkele jaren, als hij misschien mee zou kunnen doen om de knikkers, van grote betekenis zal zijn, waag ik toch te betwijfelen. Het zal niet slecht zijn om zo'n koers eens te ervaren, maar echt noodzakelijk voor toekomstig succes lijkt me dat nou ook weer niet.
15 maart 2017 09:29
Lol 31ste. Ja voor mijn is hij ook topfavoriet nu.
15 maart 2017 09:30
@Lyndalid... je hebt gelijk, Milaan-Sanremo is zo vlak als een biljartlaken...
15 maart 2017 09:36
Kom op Rahimns, ga dan tenminste op de echte punten in. Zoals over Démare, die je zelf als voorbeeld noemde.. en ja, Sanremo is voor het overgrote deel zo vlak als een biljartlaken. Het is in ieder geval geen heuvelkoers, wat ook gewoon bevestigd wordt door de namen op de erelijst.

Ik wil overigens helemaal LottoNL niet aanvallen en ben geen Lotto-basher, maar deze overdreven verdediging snap ik dan ook weer niet. (Jammer dat dit er überhaupt bij gezegd moet worden trouwens)

@ orakel

Daarom zeg ik: laat Groenewegen de koers rijden, maar niet als kopman. Dat zal hij ook niet verlangen, en zoals we zien was Démare in zijn eerste jaren ook achterin de koers te vinden. Niks mis mee om op die manier Sanremo te ontdekken.
15 maart 2017 09:39
Ik ben akkoord met Lyndalid. Groenewegen kan hier echt wel wat ervaring en hardheid opdoen. Vergelijking met Démare is niet zo vergezocht en ook Cavendish won hier al. Cav illustreert hiermee trouwens dat je niet zozeer goed bergop moet kunnen rijden om er nog bij te zijn na de Poggio, maar wel dat je de inhoud moet hebben om nog goed te zijn op het einde van zo een lange koers. Groenewegen heeft noch de inhoud, noch de ervaring om al mee te doen om de knikkers, maar het kan toch echt geen kwaad om zo een jongen al eens mee te laten rijden.
15 maart 2017 09:44
Ben het in dit geval wel eens met LyndaLid, finales in koersen als deze moet je leren rijden en dan is wat extra ervaring wel handig. Bovendien is 300 kilometer in wedstrijdverband rijden ook wel eens interessant.

Verder vind ik dat je op de leeftijd van Groenewegen ook nog niet kunt concluderen wat zo'n gast nou precies wel en niet kan. Het is veel te vroeg om te concluderen dat Groenewegen heuveltjes als de Cipressa en de Poggio nooit gaat overleven.
15 maart 2017 09:45
"Daarom zeg ik: laat Groenewegen de koers rijden, maar niet als kopman"

En stel dat Groenewegen er op de laatste vezel van zijn tandvlees nog net aan hangt na de Poggio, maar diep in het rood zit. Dat hinkt TLJ tóch op twee gedachten. Wat moet Battaglin dan? De sprint aantrekken voor Lobato, of de intrinsiek snellere Groenewegen oppikken en naar voren loodsen?
15 maart 2017 09:46
TLJ mag zich gelukkig prijzen met Roglic.
15 maart 2017 09:47
Ook in dit geval weer een kwestie van keuzes maken. Met het programma wat Groenewegen al reed en de (Vlaamse) koersen waar hij nog in opgesteld gaat worden, óók deels gericht op zijn ontwikkeling, kan ik me heel goed voorstellen dat MSR even wordt overgeslagen.
15 maart 2017 09:49
Quote:
En stel dat Groenewegen er op de laatste vezel van zijn tandvlees nog net aan hangt na de Poggio, maar diep in het rood zit.


Dan weten wij, de ploegleiding, en hijzelf, dat er voor de toekomst iets moois inzit en is dat absolute winst. Hoe dit iets negatiefs kan zijn is mij volslagen onduidelijk. Het zou vooral precies aantonen waarom hij wél moet starten. Zonder dat, en met de gedachtegang dat dit toch geen koers voor hem is, zal niemand daar iets van leren en zal Groenewegen er wat dat betreft ook niets op vooruit gaan.

En de sprint wordt op dat moment gewoon aangetrokken voor Lobato, want dat is afgesproken én Groenewegen zal eerlijk genoeg zijn niet de knechten op te eisen dan. Overigens eerst maar eens zien of Lobato wel meekomt.
15 maart 2017 10:02
Ben het ook eens met Lynalid. Behoudens een eventuele uitschieter van Mzie ik de rest niet mee doen als het om de knikkers gaat. Dus waaarom niet 'investeren' in een deelname van Groenewegen. TLJ heft denk ik simpelweg niet een ploeg speciaal geschikt voor deze koers, maar ze mogen me verrassen.
15 maart 2017 10:13
@LyndaLid Er is samen met hem een programma vastgesteld en hij zal daar zelf dus ook zijn voorkeuren hebben aangegeven. Ik mag er toch vanuit gaan dat er binnen de ploeg bekeken zal zijn welke koersen hem het beste liggen. Misschien dat het er in de komende jaren nog wel eens gestart gaat worden, maar niet elke sprinter is geschikt voor dit werk. Je ziet Greipel en Kittel hier ook niet aan de start staan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.