LottoNL-Jumbo wil posities Kruijswijk en Bennett verbeteren in slotrit
Foto: ANSA / Matteo Bazzi, archief
zondag 26 maart 2017 om 09:58

LottoNL-Jumbo wil posities Kruijswijk en Bennett verbeteren in slotrit

LottoNL-Jumbo was er zaterdag mede verantwoordelijk voor dat de voorlaatste etappe van de Ronde van Catalonië in een waar slagveld resulteerde. Chris Froome werd op 26 minuten gereden en dat zorgde er mede voor dat Steven Kruijswijk (zevende) en George Bennett (negende) stegen in het algemeen klassement. In de slotrit door Barcelona wil de Nederlandse ploeg die plaatsen nog verbeteren.

“Het doel was om nog wat winst te boeken in het algemeen klassement met Steven en George en dat is gelukt”, zegt ploegleider Grischa Niermann na afloop op de ploegsite. “We zitten hartstikke mooi mee met vijf man wanneer het breekt en rijden daarna continu op kop om het gat zo groot mogelijk te maken met Froome en consorten. Vaak komt alles toch nog samen als het breekt, maar vandaag was dat niet het geval, mede door ons sterke optreden.”

‘Van onze beste kant laten zien’
“We hebben ons van onze beste kant laten zien en proberen in de laatste etappe de posities van Steven en George te verbeteren”, aldus Niermann, die wel afscheid moest nemen van Martijn Keizer en Bert-Jan Lindeman. De twee eindigden in een grote groep die buiten de tijdslimiet over de finish kwam. En dat op Keizers verjaardag. “Dit is gewoon erg zuur. Aan de andere kant zijn de regels er niet voor niks en moeten we die gewoon accepteren.”

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
26 maart 2017 10:21
Hoop dat het gaat lukken, maar dat zal niet meevallen. Het zijn geen pannenkoeken die boven hen staan. Ik weet niet of er boni's te verdienen zijn in tussenspurten. Dat kan Bennette dan gebruiken om op te schuiven naar 8, maar even goed kan een ander er zijn voordeel mee doen. Mooi in elk geval dat de spirit erin zit en ze er bet beste voor hen mogelijke uit willen halen.
26 maart 2017 10:35
Eens! Strijden voor elke plek is wat we graag willen zien.

En Gent Wevelgem even winnen ;-)
26 maart 2017 10:36
Mogen we voorzichtig concluderen dat Niermann in de ploegleidersauto een ferme verbetering is ten opzichte van vorig jaar of is dat nog iets te vroeg
26 maart 2017 10:37
Nou maar hopen dat dit grootspraak is, want anders kunnen een aantal Wf-leden hun ei niet kwijt nadat TLJ de verwachting niet waargemaakt heeft.

On-topic: Wel mooi werk van TLJ, nu maar hopen dat Kruiswijk niet te vroeg in vorm is. Normaal is hij hier bar slecht.
26 maart 2017 10:45
@LJ: normaal bar slecht? Is 30ste of 40ste bar slecht? Vind je uitspraak nogal zwart-wit.
26 maart 2017 10:46
Goed begonnen, dom afgemaakt. Mooi dat TLJ hielp om Froome c.s. eraf te rijden. Maar dom dat ze door bleven rammen, ook toen het gat al tien minuten was. Ze hadden toen beter krachten kunnen sparen om aan het einde nog iets te proberen. Bovendien hebben ze nu de derde groep letterlijk naar huis gereden. Inclusief Keizer en Lindeman, die ze er vandaag best bij hadden kunnen hebben.
26 maart 2017 10:59
Datt Kruijswijk nu al zo goed is is enkel positief. Zijn basisniveau is dus beter. Straks na de hoogtestage komt er dus nog zeker 15% bij. Het gaat in Italië tussen Quintana en Kruijswijk.
26 maart 2017 11:00
On topic : helemaal niet dom afgemaakt. Ze redden zich wel 1 rit met 6 man. Normaal krijgen 47 man wel clementie van de jury
26 maart 2017 11:05
Ambitie voor meer is altijd beter , zo ook het uitspreken ervan
26 maart 2017 11:10
Dat eraf rijden van Froome heeft zo'n anderhalf uur geduurd. Waarbij het verschil een hele tijd schommelde tussen driekwart en anderhalve minuut. Gisteren was dat voor TLJ op dat moment het belangrijkste, want het betekende bij elkaar acht posities winst in het klassement.

Ik denk dat je het werk tijdens die anderhalf uur onderschat, wanneer je verondersteld dat het mogelijk was voor die mannen om, na het gooien van de handdoek door Sky, nog krachten te sparen om in de finale iets te proberen. Ik vind het daarom niet zo gek om er voor te kiezen de koers hard te blijven maken in de hoop dat de twee kopmannen met een nog kleinere groep naar de finish rijden. Het alternatief klinkt me in ieder geval weinig realistisch in de oren.
26 maart 2017 11:17
Eens met vlek
26 maart 2017 11:21
Eens met vlek
26 maart 2017 11:29
@raleigh misschien wat overdreven, maar voor een renner met de kwaliteiten van Kruiswijk (een van de beste klimmers van het peloton) toch gewoon slecht.
Hij had wel aangegeven dat zij nieuw verworven status zou meebrengen dat hij ook voor de Giro beter zou moeten gaan presteren. Wat dat betreft voegt hij de daad bij het woord.
OT: vandaag is een prima etappe om oorlog te maken.
26 maart 2017 11:30
@vlek

Eens, en dan ook nog het mentale aspect voor de ploeg om met vijf man mee de koers te maken. Dat is voor de team spirit altijd goed. Dat ze hiermee Movistar (Valverde) een grote dienst bewijzen kan zo zijn. Misschien speelt dit later ooit nog een keer mee in koers en kan TLJ er haar voordeel mee doen als Movistar niet zo nodig hoeft te achtervolgen op een ontsnapping met een TLJ renner die geen gevaar oplevert voor het AK, misschien ook niet. Het is altijd beter dan dat een top team nog een appelje met jou te schillen heeft.
26 maart 2017 11:35
Prachtig gisteren natuurlijk, maar nu wel even met beide benen op de grond blijven staan.
Normaal gesproken gaat er vandaag weinig meer veranderen in het algemene klassement.
Alleen Bennet zou misschien nog opkunnen schuiven als hij Verona 2 seconden voorblijft, maar dan moet hij ook nog Bardet achter zich houden en Kruijswijk moet ook meezitten anders gaat zijn plek verloren.
26 maart 2017 11:49
Eens met vlek
26 maart 2017 12:35
@Robotour

Voor een renner is voet aan de grond moeten zetten niet bevorderlijk voor zijn kansen, laat staan met beide voeten op de grond (blijven).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.