Luijkx wil voor het einde van de Tour handtekening nieuwe sponsor
donderdag 20 juni 2013 om 16:21

Luijkx wil voor het einde van de Tour handtekening nieuwe sponsor

Vacansoleil-DCM

foto: Sirotti

Vacansoleil-DCM staat aan de vooravond van een derde deelname aan de Ronde van Frankrijk. De toekomst voor de Nederlandse formatie is na het afhaken van zijn twee naamgevers nog steeds onzeker. Manager Daan Luijkx heeft goede hoop dat het hem nog gaat lukken een nieuwe sponsor te vinden. Voor het einde van de Tour wil hij duidelijkheid, zo vertelde hij aan WielerFlits.

Luijkx praat momenteel met verschillende partijen. “Dan moet je echt aan heel de wereld denken. Van Australië tot China, het Midden Oosten, Amerika en Europa. Er wordt ook met Nederlandse partijen gesproken. We zijn zelfs in gesprek met een Brabantse. Maar in Nederland is het op dit moment moeilijk. Sinds eind vorig jaar praten wij maar over één onderwerp en dat is doping. De Nederlandse bedrijven willen wel. Zij zien ook de waarde van de wielersport. Maar ze zijn toe aan rust en dat komt er voorlopig niet.”

De gesprekken hebben nog niet geleid tot een akkoord. “Er liggen digitale shirts en prijzen wat het kost. Ze weten alles. Wij hebben altijd gewerkt met één van de laagste begrotingen in de ProTour. We horen bij de laagste drie van de achttien. Als één sponsor zes miljoen doet of twee sponsoren samen zes, dan kun je het verder aanvullen met kleinere sponsoren tot een ProTour-team.”

Tot Luijkx een handtekening van een nieuwe sponsor binnen heeft, blijven de renners in onzekerheid. Zij hebben aangegeven hem voorlopig trouw te blijven. “Ik heb ze nu gevraagd om bij elkaar te blijven tot na de Tour. Ze hebben toegezegd dat ze dat ook willen gaan doen,” geeft hij aan. “Ik heb ze wel aangegeven dat zij hun manager alvast mogen laten zoeken naar een alternatief. Eigenlijk zouden we voor de Tour de France beslissen. Dat is ons niet gelukt. De renners hebben nu aangegeven tot het einde van de Tour de France geen handtekening te zetten. Als we aan het eind van de Tour geen duidelijkheid hebben, moeten zij aan hun eigen toekomst denken.”

Luijkx wil niet denken aan een stapje terug naar een ProContinentale status. “Ook daar heb je relatief veel geld voor nodig. Op dit moment vind ik dat we moeten gokken op het hoogste. Dat zou vrij snel kunnen gebeuren als eén van de partijen ja zegt.” Hij heeft vertrouwen in een goede afloop. “Ik heb er een goed gevoel bij. We hebben een mooie groep renners. Dat gaan we ook laten zien in de Tour. Het werk is nog niet af. Ik zou dat graag af willen maken, maar dan moet er wel een sponsor komen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.