Manager van Sagan ontzenuwt geruchten: “Hij blijft gewoon bij Tinkoff”
woensdag 17 juni 2015 om 11:42

Manager van Sagan ontzenuwt geruchten: “Hij blijft gewoon bij Tinkoff”

Peter Sagan rijdt ook na dit seizoen gewoon voor Tinkoff-Saxo. Dat zegt althans zijn manager Giovanni Lombardi naar aanleiding van een bericht van Tuttobici dat Patrick Lefevere de Slowaak graag naar Etixx-Quick-Step zou willen halen.

“Peter is een renner die goed in de markt ligt”, vertelt oud-renner Lombardi tegen diezelfde Italiaanse website. “Dat weet ik en daar ben ik blij mee. Hij heeft echter nog een contract tot en met 2017 en dat willen we absoluut respecteren.”

Sagan is bezig aan zijn eerste seizoen bij Tinkoff-Saxo, dat hem overnam van Cannondale. Na teleurstellende prestaties in de voorjaarsklassiekers kreeg hij echter stevige kritiek van eigenaar Oleg Tinkov. Zo liet de Rus weten dat hij het salaris van de wielrenner zou hebben verlaagd als dat juridisch mogelijk was geweest.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
17 juni 2015 11:44
Inmiddels presteert hij wel beter. Misschien moest hij acclimatiseren...
17 juni 2015 11:50
Heeft het vertrouwen van de ploeg en maakt het de laatste tijd steeds meer waar. Hij rijdt helemaal geen slecht seizoen eigenlijk. Logisch dat hij blijft, zeker met dat doorlopende contract van hem...
17 juni 2015 11:52
Dikke onzin dat hij in het voorjaar slecht gepresteerd zou hebben. Etappewinst in Tirreno en 4e in zowel M-SR als de Ronde. Daarnaast pech in de hel.
Probleem is dat de entree van Sagan in het peloton enorme verwachtingen heeft gewekt. Maar deze renner staat er bijna altijd en wint elk jaar veel koersen op heel veel verschillende terreinen. Tinkoff moet niet zeuren: met Sagan krijg je het geld dubbel en dwars in publiciteit terug.
17 juni 2015 12:06
Geld terug??? Publiciteit voor de Tinkoff bank? Dat lijkt me niet echt de prioriteit voor Oleg.
17 juni 2015 12:21
Lekker weg bij die Russische volslagen krankzinnige mediageile idioot. Wat mij betreft gaat elke renner daar weg, maar zeker zo'n held als Sagan zie ik niet graag vernederd worden door die wereldvreemde maffioso.
17 juni 2015 12:22
ettix koopt maar wat raak in de hoop dat ze nou eindelijk eens die gewenste 100% dominantie hebben in het voorjaar.. als ze nou eens aan tactiek gaan werken met al hun sterren. En de egos ondergeschikt weten te maken aan het team dan is er meer mogelijk vermoed ik.
Hopelijk blijft sagan dus bij oleg
17 juni 2015 12:33
Tinkoff verdient echt geen geld met renners.. Hij moet er niet voor niks geld in steken wil het blijven bestaan.
17 juni 2015 12:36
@ll

Sagan heeft daar met zn volle verstand getekend en strijkt een riant salaris op. Dat tinkof dit soort dingen zou roepen had ie kunnen verwachten. Heb trouwens ook niet het idee dat ie zich er veel van aantrekt
17 juni 2015 12:45
Na het lezen van de kop dacht ik, op zich mooi dat er geruchten zijn dat hij weg gaat bij Tinkoff. Tot ik las dat die enge Lefevre hem wilt hebben. Dan toch liever voor Tinkoff. Maar eigenlijk moet hij voor een mooie Italiaanse ploeg gaan rijden zoals Lampre. Daar past hij het beste maar die kunnen hem nooit betalen helaas.
17 juni 2015 13:18
Waarom koopt Lefevere niet gewoon de hele UCI op?
17 juni 2015 13:19
Sagan kan best wel bij Tinkoff de mafkees passen zolang hij zichzelf maar weet te motiveren en het programma rijdt waar hij het meeste zin in heeft. Niks geen gezeur met afvallen voor de ronduit lelijke koersen AGR & WP, een non-participatie in LBL voor lief nemend en lekker ronddokkeren in 'zijn' koersen Strade Bianche, MSR, RvV & PR + aanverwant werk. Net zo weinig gevend om Tinkoff's spagaten, head-spins en backflips als om alle haarscherpe analyses die voor hem uitgedokterd worden op allerlei fora.

Dát kan hij het beste doen.
17 juni 2015 16:47
@Stelvio-fan
Of de woorden van Tinkoff hebben geholpen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.