Mancebo en Basso zegevieren in criteriums
zondag 31 oktober 2010 om 12:45

Mancebo en Basso zegevieren in criteriums

Francesco Mancebo en Ivan Basso waren het afgelopen weekend succesvol in criteriums. De Spanjaard Mancebo won in het Mexicaanse Cancun terwijl de Italiaan Basso zegevierde in het criterium van Oviedo.

Mancebo bleef in Mexico in een sterk bezet deelnemersveld onder meer Oscar Freire, Alexandre Vinokourov en de Liquigas-renners Roman Kreuziger en Peter Sagan voor. De gebroeders Schleck zou aanvankelijk eveneens deelnemen, maar hadden zich op het laatste moment afgemeld.

In Oviedo naam het Spaanse wielerpubliek afscheid van Chechu Rubiera. De 37-jarige Spanjaard nam na 16 jaar als beroepsrenner afscheid. Hij reed zes maal de Tour, zeven maal de Giro en negen maal de Vuelta. Rubiera – voor het laatst actief bij RadioShack – behaalde tijdens zijn carrière negen profzeges, waarvan twee Giro-etappes in 1997 en 2000 het meest in het oog springt. In het omnium dat ter ere van hem georganiseerd werd moest hij enkel Basso en Carlos Barredo voor laten gaan. Alberto Contador was aanwezig, maar besloot na alle commotie die rond zijn deelname ontstond niet deel te nemen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.