Manuel Belletti klopt Raymond Kreder in vijfde etappe Tour of Hainan

zaterdag 27 oktober 2018 om 10:10
Manuel Belletti klopt Raymond Kreder in vijfde etappe Tour of Hainan

foto: Sirotti

Manuel Belletti heeft zijn tweede ritzege te pakken in de Tour of Hainan. In de vijfde etappe naar Lingshui was de 33-jarige Italiaan van Androni Giocattoli-Sidermec de snelste in de massasprint, waarin hij Jannik Steimle en Raymond Kreder te snel af was. Ook neemt Belletti de leiderstrui over van Dylan Page.

Een kopgroep reed lange tijd vooruit, maar al op ruim dertig kilometer van de streep was de hergroepering een feit. Androni Giocattoli-Sidermec bepaalde dan het tempo voor Manuel Belletti, maar enkele renners wilden zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden. Onder anderen Peter Schulting probeerde met enkele medevluchters de massasprint te ontlopen.

In de slotfase kwam alles weer bij elkaar, waardoor Belletti het werk van zijn ploeggenoten kon belonen. Hij stelde niet teleur en pakte zijn tweede dagsucces, nadat hij ook al de derde rit op zijn naam had geschreven. Voor Raymond Kreder was opnieuw een ereplaats weggelegd; onze landgenoot van Team UKYO eindigde net als in de tweede rit als derde.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Poeksel 27 oktober 2018 om 11:12

Wellicht de puntentrui voor Kreder?

0
Covadonga 27 oktober 2018 om 11:41

Weer geen Mareckzo.

0
Brabander 27 oktober 2018 om 11:55

Sowieso wat andere namen nu. Ook geen Benfatto.
Wel een koers hoor. De ganse week etappes malen en afsprinten op het eind haha

0
Handige Harry 27 oktober 2018 om 14:11

Etappe 8 is volgens mij zowaar een aankomst bergop.

0
Verweggistan 27 oktober 2018 om 12:12

Er lagen vandaag wat viaducten op het parcours, dus het peloton was in twee stukken gesplitst; oa Mareczko, Guardini, Benfatto en Looij in een tweede peloton op 18 minuten.

0
KimJungPoels 27 oktober 2018 om 12:38

Dat viaducten grapje heeft zijn tijd ook wel weer gehad of niet?

O.a. 3,3 kilometer aan 6,2% is ook niet bepaald een viaduct. Of ze moeten daar in China een heel aantal bijzondere viaducten hebben, dat kan ook.

0
Verweggistan 27 oktober 2018 om 13:25

Ik hou van verkeersdrempels en viaducten grapjes. :( Maar die laatste berg lag op 70 kilometer van het einde. Dat zou normaal te doen moeten zijn voor renners op PCT niveau.

0
Viktrodriguez 27 oktober 2018 om 23:20

Niet eens zozeer wegens het PCT-gehalte van henzelf en de afstand tot finish/zwaarte klim, alsmede ook het feit dat een groot deel van hun tegenstand bestaat uit amateurs en semi-profs van continentale circuits en de andere PCT-ploegen niet bepaald meedoen met hun sterkste collectieven.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone