Marc de Maar: “Dit is een bittere pil”
woensdag 22 juni 2011 om 07:02

Marc de Maar: “Dit is een bittere pil”

Marc de Maar zal zijn debuut in de Tour de France met nog een jaar moeten uitstellen. Hoewel hij hoopte op een uitverkiezing voor La Grande Boucle, besloot zijn Belgische werkgever Quick Step de 27-jarige Drent niet mee te nemen. “Dit is een bittere pil. Ik had het niet verwacht,” vertelde hij tegen WielerFlits.

De Maar kreeg in het voorjaar te maken met een urineweginfectie. “Het was eigenlijk een soort van zadelprobleempje. Ik ben er ongeveer twee weken uit geweest en moest de Giro missen. Daarna werd mij verteld dat het zaak was op tijd klaar te zijn voor de Tour.” Hij had goede hoop de Tourselectie te halen. “De voorbereiding verliep natuurlijk niet vlekkeloos. Ik zou misschien niet voor honderd procent aan de start hebben gestaan. Ik heb de Dauphiné gereden, maar daar kwam ik goed doorheen. Ik heb bewezen dat er een stijgende lijn in zat. Dat lijkt mij een goed teken.”

Afgelopen zaterdag hoorde hij dat Quick Step hem niet opstelt in de belangrijkste wielerwedstrijd van het seizoen. Het uitblijven van de uitverkiezing is een teleurstelling. “Ik denk dat ik thuis gehoord had in de Tour. In een topploeg als Quick Step is het natuurlijk altijd een lastige situatie. Er is nu gekozen voor het treintje van Boonen. Maar als ik kijk naar de namen die geselecteerd zijn, dan denk ik dat ik in deze selectie niet had misstaan.”

De Maar kiest nu voor een alternatief programma. “Overmorgen vertrek ik voor negen dagen naar de Antillen. Anders was ik op trainingskamp gegaan. Ik ga nu op Curaçao de tijd-en de wegrit rijden. De nationale kampioenschappen worden daar gelijktijdig met Europa gehouden. De Antillen zijn nu opgeheven, dus ik kan de eerste kampioen van Curaçao worden. Het zijn ongeveer dezelfde renners als vorig jaar, al doen mijn twee grootste concurrenten dit jaar niet mee. ”

Na terugkomst uit Curaçao richt hij zich op het najaar. “In augustus rij ik de Ronde van Polen. Daarna ga ik me voorbereiden op de Vuelta. Het is mij toegezegd dat ik daar mag starten.” Hij twijfelt nog over deelname aan het wereldkampioenschap in Kopenhagen. “Ik zou me namelijk ook graag willen kwalificeren voor de Olympische Spelen. In oktober zijn kort na het WK de Pan-Amerikaanse spelen. Daar kan ik een plek afdwingen. Ik denk eraan om eerder af te reizen om mij beter voor te bereiden.”

Ondanks de teleurstelling heeft de Maar het nog goed naar zijn zin bij Quick Step. “Het voelt nu even wat minder, maar het is een goede ploeg. De resultaten zijn teleurstellend gezien de staat van dienst, maar dat hopen we in Frankrijk te doorbreken. Alles valt of staat met de Tour. Ik had daar graag mijn steentje aan bijgedragen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.