Marc Sarreau zegeviert in Tour de Vendée en Coupe de France
foto: Cor Vos (archief)
zondag 6 oktober 2019 om 16:52

Marc Sarreau zegeviert in Tour de Vendée en Coupe de France

Marc Sarreau heeft op overtuigende wijze de Tour de Vendée op zijn palmares bijgeschreven. De sprinter van Groupama-FDJ was na 199,5 kilometer de beste sprinter van het peloton, ruim voor Christophe Laporte en Bryan Coquard. Sarreau trekt ook de eindzege in de Coupe de France naar zich toe.

Zeven coureurs vormden de kopgroep van de dag: Clément Venturini, Bryan Nauleau, Eddy Finé, Pierre Gouault, Lucas De Rossi, Anthony Maldonado, Maxime Cam. Zij kregen niet meer dan zes minuten voorsprong van het peloton.

Op het lokale circuit rondom La Roche-sur-Yvon was het snel gedaan voor de vluchters, maar daarmee was het niet klaar met de aanvallen. Onder meer Mathieu Burgaudeau viel aan, maar die van Thibault Ferasse leek meer slagingskans. Zijn verrassingsaanval werd echter in de slotkilometer ongedaan gemaakt.

De treintjes van Groupama-FDJ en Vital Concept-B&B Hotels kwamen op de rails, waarna toch gesprint werd. Vier renners (Benoît Cosnefroy, Christophe Laporte, Bryan Coquard en Marc Sarreau) kwamen met een voorsprong de technische finale door, waarna Sarreau over verreweg de snelste sprint beschikte. Daarmee stelde hij ook zijn eindzege in de Coupe de France, het regelmatigheidsklassement van Franse eendagswedstrijden, veilig.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.