‘Voorjaarsrevelatie Laurence Pithie verlaat Groupama-FDJ voor nieuw avontuur’
donderdag 4 april 2024 om 12:39

‘Voorjaarsrevelatie Laurence Pithie verlaat Groupama-FDJ voor nieuw avontuur’

Laurence Pithie komt nu nog uit voor Groupama-FDJ, maar is volgens GCN bezig aan zijn laatste jaar bij de Franse formatie. De Nieuw-Zeelandse seizoensrevelatie verkast volgens het Engelstalige wielermedium naar BORA-hansgrohe.

GCN meldt dat het Duitse team van Ralph Denk een akkoord heeft bereikt met Pithie over een ‘meerjarig’ contract’. Op witte rook is het nog wel even wachten. Pas vanaf 1 augustus mogen teams hun aanwinsten voor het nieuwe seizoen presenteren.

Pithie kon volgens GCN rekenen op de interesse van meerdere WorldTeams. Ook UAE Emirates en Jayco AlUla waren geïnteresseerd in de handtekening van de 21-jarige renner, maar Pithie zou vlak voor Milaan-San Remo al zijn ja-woord hebben gegeven aan BORA-hansgrohe.

Hoofdrol in de klassiekers
Pithie stond al jaren te boek als een groot talent, maar brak dit seizoen ook écht door op het hoogste niveau. In januari maakte hij al indruk in Australië, met meerdere ereplaatsen in de Tour Down Under en winst in de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Het was zijn tweede profzege, nadat hij vorig jaar al Cholet-Pays de la Loire wist te winnen.

De Nieuw-Zeelander wist zijn goede seizoensstart een vervolg te geven in de Europese wedstrijden, en dan met name in de klassiekers. Zo was hij in Kuurne-Brussel-Kuurne een tijdje mee in de aanval met de latere winnaar Wout van Aert, werd hij vijftiende in Milaan-San Remo en reed hij ook zeer aanvallend in Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.