Marcel Kittel en Katusha-Alpecin per direct uit elkaar

donderdag 9 mei 2019 om 11:02
Marcel Kittel en Katusha-Alpecin per direct uit elkaar

Het contract van Marcel Kittel bij Katusha-Alpecin is per direct ontbonden. Dat nieuws brengt de Zwitserse ploeg naar buiten. “Op mijn verzoek hebben Katusha-Alpecin en ik in onderling overleg besloten om mijn huidige contract vroegtijdig te beëindigen”, aldus de Duitse sprinter.

Kittel was bezig aan zijn tweede seizoen bij Katusha-Alpecin. Dit seizoen wist hij één overwinning te boeken, dat was in januari in de Trofeo Palma op Mallorca. Daarna stokte het en werden zijn prestaties minder.

Kittel: “Ik voelde mij uitgeput”
De Duitser geeft aan dat hij lang heeft moeten nadenken over dit besluit. Hij stelde zichzelf vragen. “Wat is echt belangrijk voor mij? Ik hou van wielrennen en mijn passie voor de sport verdwijnt nooit, maar ik weet ook wat het vergt van mij en wat ik moet doen om succesvol te zijn”, aldus Kittel. “De laatste twee maanden voelde ik mij uitgeput. Momenteel ben ik niet in staat om te trainen en te koersen op het hoogste niveau. Daarom heb ik besloten om een pauze in te lassen en tijd voor mijzelf te nemen. Ik ga nadenken over mijn doelen en plannen maken voor de toekomst.”

Kittel: “Nu staan geluk en plezier boven alles”
Wat volgt in de verklaring die Kittel opgesteld heeft, is een dankwoord aan de mensen bij Katusha-Alpecin. “Het spijt me dat ik jullie passie niet kon belonen met meer zeges en resultaten”, zegt hij. “Ervaring leert mij dat veranderingen leiden naar nieuwe paden en kansen. Ondanks alle onzekerheid heb ik er vertrouwen in dat ik uiteindelijk die kansen en uitdagingen ga vinden. Nu staat mijn geluk en plezier boven alles. Ik ben benieuwd wat de toekomst brengt en wil graag weer koersen in de toekomst, maar ik moet een plan maken hoe ik dat doel ga bereiken. Het is de grootste uitdaging uit mijn carrière en die ga ik aan.”

Katusha-Alpecin reageert met verdriet
Bij de Zwitserse formatie kwam het verzoek van Kittel hard aan. “Met verdriet hebben wij ingestemd met Marcels verzoek om te stoppen bij de ploeg. We begrijpen de situatie waarin hij zit en we steunen hem volledig in deze moeilijke tijd”, legt algemeen manager José Acevedo uit. “We hopen dat hij snel weer koerst als de kampioen die hij is. Namens de ploeg, alle sponsors en partners wensen wij Marcel al het beste voor de toekomst.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.