Marcel Kittel en zijn manager reageren op kritiek: “Grootste nonsens”
Marcel Kittel lost uit het peloton in de Scheldeprijs - foto: Cor Vos
vrijdag 12 april 2019 om 06:30

Marcel Kittel en zijn manager reageren op kritiek: “Grootste nonsens”

Marcel Kittel heeft gereageerd op de kritiek aan zijn adres. De Duitse sprintbom van Katusha-Alpecin erkent op social media dat hij het niet makkelijk heeft. “Het is altijd makkelijk om een man te slaan als hij op de grond ligt”, zegt Kittel. Ook zijn manager haalt uit naar criticasters.

“Ik ga door een moeilijke periode en ik ben iedereen dankbaar die mij nu steunt. Aan de mensen die nu headlines maken over mijn hoofd: geniet van je moment of fame!”, aldus Kittel.

‘Uitspraken Van den Broeck zijn nonsens’
De reactie van Kittels manager Jörg Werner is vooral gericht op de kritiek van Jurgen Van den Broeck. De Belgische oud-prof suggereerde dat de sprinter niet voor zijn vak leefde en regelmatig een wijntje en een biertje zou drinken. “Wat moet ik zeggen? Wat Van den Broeck zegt is de grootste nonsens die ik ooit gelezen heb. Waar heeft hij dat vandaan?”, vraagt Werner tegen Cyclingnews.

“Misschien was het een goed idee als hij eerst met Marcel gesproken had voor hij dit publiekelijk uitspreekt. Ik denk dat hij alleen zichzelf belangrijk wil maken. Ik vind het heel slecht dat mensen een podium krijgen met zulke ongefundeerde claims.”

‘Zijn houding is niet het probleem’
“Marcel leeft heel professioneel”, vervolgt Werner, die ook manager is van Tony Martin en Maximilian Schachmann. “Ik heb lang met hem gewerkt en we hebben een eerlijke relatie met elkaar. Ik zou de eerste zijn die hem aanpakt als dat niet zo was. Het probleem is zeker niet zijn houding, dat weet het team ook. Op dit moment weten wij ook totaal niet waarom hij niet op zijn gebruikelijke niveau is.”

Katusha-Alpecin-ploegleider Dirk Demol zei in gesprek met WielerFlits dat de vormdip niet aan Kittels trainingsarbeid ligt. “Marcel kende een goede winter en hij is gemotiveerd aan het seizoen begonnen. Tijdens de stages toonde hij zich gretig. Net zoals bij elk WorldTour-team volgen we onze renners goed op”, zegt Demol. “Intern beraden we ons erover hoe we Marcel zo snel mogelijk weer op de rails kunnen krijgen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.