Marco Frigo strijdbaar na derde plek in Giro: “We proberen het nog eens!”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 21 mei 2023 om 18:27

Marco Frigo strijdbaar na derde plek in Giro: “We proberen het nog eens!”

Marco Frigo mag gerust de verrassing van de dag genoemd worden. De 23-jarige Italiaan van Israel-Premier Tech werd vanuit de kopgroep knap derde achter Brandon McNulty en Ben Healy in de zware vijftiende etappe van de Giro d’Italia. “We proberen het zeker nog eens!”, zei hij na afloop bij zijn eigen ploeg.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Frigo moest op de laatste gecategoriseerde klim McNulty en Healy laten gaan, maar wist uiteindelijk terug te keren. Op de laatste helling voor Bergamo moest hij opnieuw lossen, maar kwam in de slotkilometer wederom terug. “Ik verkleinde het gat met een goede afdaling. Ik heb mijn energie goed verdeeld op het laatste vlakke stuk in de finale”, aldus de Italiaan, die aan zijn eerste grote ronde bezig is.

Toen Frigo terugkeerde probeerde hij met een uitvalspoging nog de rit te winnen, maar deze werd gecounterd. “Toen de koplopers naar elkaar begonnen te kijken sloot ik het gat en heb ik het spel zo goed mogelijk proberen te spelen. Ik ben niet teleurgesteld, maar toch kon ik de zege bijna aanraken. Dit is heel positief en we gaan het zeker nog eens proberen”, besloot de jonge coureur strijdbaar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.