Mareczko zegeviert in Settimana Internazionale Coppi e Bartali
Foto: Sirotti
zaterdag 26 maart 2016 om 16:09

Mareczko zegeviert in Settimana Internazionale Coppi e Bartali

Jakub Mareczko heeft de derde etappe in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali op zijn naam geschreven. De 21-jarige Italiaan van Southeast-Venezuela was na 172 kilometer sneller dan Mattia Gavazzi (Amore & Vita-Selle SMP) en Ioannis Tamouridis (Synergy Baku).

In de openingsfase van de wedstrijd gingen zeven renners ten aanval. Liam Holohan (Team Wiggins), Fabio Tommassini (d’Amico – Bottecchia), Nicola Gaffurini (Norda Mg.Kvis), Francisco Mancebo (SkyDive Dubai), Jon Božič (Adria Mobil), Adam De Vos (Rally Cycling), Andriy Vasylyuk (Kolss BDC) kleurden de etappe en kregen een maximale voorsprong van vier minuten.

Dat bleek niet voldoende: de zeven leiders werden op vier kilometer van het einde ingerekend door het aanstormende peloton. In de straten van Calderara di Reno bleek Mareckzo vervolgens over de snelste benen te beschikken. De Italiaan behaalde vandaag zijn derde zege van het seizoen.

In de top van het klassement vonden vandaag geen veranderingen plaats. Sergey Firsanov (Gazprom-RusVelo) blijft de leider in de algemene rangschikking. Zondag staat de laatste etappe op het programma. Dan krijgen de renners een aantal pittige bergen voor de kiezen.

26-03-2016 Settimana Internazionale Coppi E Bartali; Tappa 03 Calderara Di Reno - Crevalcore; 2016, Southeast - Venezuela; Mareczko, Jakub; Crevalcore;

foto: Sirotti

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
26 maart 2016 16:33
Leuk voor dat vrijbuitersploegje, weer een overwinning erbij, smaakt naar meer.
26 maart 2016 16:50
Hé, Maronese op 5. Reeg vorig jaar in het nationale circuit de overwinningen aaneen. Zo kom je hier elke dag weer een nieuw supertalent tegen. :)
Mareczko zelf natuurlijk ook nog erg jong. En wat te denken van Tamtam Tamouridis?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.