Marianne Vos klopt Kirsten Wild in La Course
zondag 27 juli 2014 om 14:50

Marianne Vos klopt Kirsten Wild in La Course

Marianne Vos heeft de eerste editie van La Course. De wereldkampioene klopte Kirsten Wild in de eindsprint op de Champs-Elysees. Leah Kirchmann eindigde op de derde plek in de sprint.

Er werd heel veel aangevallen vanuit het begin van de wedstrijden. Ellen van Dijk was één van de eersten die echt een gat wist te pakken. De wereldkampioene tijdrijden had een halve minuut bij elkaar gereden, maar kon niet wegblijven.

Nadat de renster van Boels Dolmans Cycling was ingerekend waren er ook aanvallen van onder meer Pauline Ferrand-Prevot en Anna van der Breggen (Rabobank Liv-Woman). Heel vaak reden er renster van Giant-Shimano mee in de aanval, maar die stopten af in dienst van topsprinter Kirsten Wild.

Op tien kilometer van de streep reed Wild lek, maar ze werd opgewacht door haar ploeggenoten, en die brachten haar met een ronde te gaan terug naar voren in het peloton. Marianne Vos hield zich rustig tot in de laatste ronde.

Met nog zeven kilometer te gaan was er een tiental vrouwen weggereden uit het peloton, maar deze werden gecounterd door een aanval van Van der Breggen. De Nederlandse kreeg drie rensters mee, maar Lotto-Belisol reed het gat dicht in dienst van hun sprinters Jolien D’Hoore.

Op vijf kilometer van de meet reden negen dames weg, met daarbij onder meer Vos. Ferrand-Prevot reed hieruit weg en kreeg het gezelschap van Giant-Shimano-renster Amy Pieters, die dus niet overnam. In het achtervolgende groepje was Rabobank goed vertegenwoordigd. Deze groep werd echter teruggehaald door het peloton, aangevoerd door het Biglia Cycling Team. Deze reden ook terug naar de twee koploopsters. Op twee en een halve kilometer was het liedje uit.

Rabobank maakte daarna een treintje met bijna de volledige ploeg. Op een kilometer van het einde gingen Lizzie Armitstead en Iris Slappendel hard tegen de grond, wat het treintje in de war stuurde. Vos kwam als tweede door de laatste bocht en ging de sprint gelijk aan met Wild, die een halve lengte te kort kwam voor winst.

La Course 2014
Uitslag: Parijs – Parijs (89km)

1. flag-nl Marianne Vos (Rabobank-Liv Woman Cycling Team) in 2u00m41s
2. flag-nl Kirsten Wild (Giant-Shimano) allen z.t.
3. flag-ca Leah Kirchman (Optum p/b Kelly Benefit Strategies)
4. flag-de Lisa Brennauer (Specialized-Lululemon)
5. flag-us Shelley Olds (Alé Cipollini)
6. flag-us Coryn Rivera (United Healthcare)
7. flag-be Julien D’Hoore (Lotto-Belisol)
8. flag-se Emma Johansson (Orica-AIS)
9. flag-it Simona Frapporti (Astana BePink)
10. flag-fr Roxane Fournier (Poitou-Charentes.Futuroscope.86)
Volledige uitslag

Lees ook:
Reactie Marianne Vos: “Dit had niet mooier gekund”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.