maandag 16 mei 2022 om 17:54

Mathieu van der Poel blij met aanvraag WorldTour-status: “Zorgt voor zekerheid”

Video Alpecin-Fenix maakte vandaag, op de tweede rustdag van de Giro d’Italia, onder meer bekend dat de ploeg een WorldTour-licentie voor de komende drie seizoenen heeft aangevraagd. Mathieu van der Poel, de grote kopman binnen de ploeg, is daar zeer blij mee. “Het zorgt voor zekerheid. En nu kunnen misschien bepaalde transfers wel doorgaan”, vertelde hij voor de camera van WielerFlits.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel had het niet alleen over de WorldTour-aanvraag van zijn werkgever. De Nederlander keek ook kort terug op de voorbije dagen in de Giro, en vooruit naar de komende etappes. “Ik heb week twee en drie nog niet tot in detail bekeken, maar normaal zou ik de rit van morgen moeten aankunnen. Als ik goed uitgerust blijf, blijf ik zo koersen. Ik ga er echter ook wel vanuit dat ik in week twee of drie wel eens een iets mindere dag zal hebben.”

Lees ook: Alpecin-Fenix heet vanaf 1 juli Alpecin-Deceuninck en vraagt WorldTour-licentie aan


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.