Mathieu van der Poel derde in Roubaix: “Als ik moet verliezen, dan het liefst strijdend ten onder”
foto: Cor Vos
zondag 3 oktober 2021 om 18:06

Mathieu van der Poel derde in Roubaix: “Als ik moet verliezen, dan het liefst strijdend ten onder”

Mathieu van der Poel was bij zijn debuut in Parijs-Roubaix erg dicht bij de overwinning. De kopman van Alpecin-Fenix werd echter geklopt door Sonny Colbrelli en Florian Vermeersch, waardoor hij genoegen moest nemen met de derde plaats. Toch kan hij er mee leven: “Ik ben trots om bij mijn eerste deelname op het podium te staan.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De benen waren gewoon op op het einde”, vertelt hij tegen de NOS. “Ik zat de laatste 30-40 kilometer al redelijk op de limiet continu. Je hoopt dat de rest ook kapot zit. Maar bij mij was het echt op. Het was lastig vandaag. Ik ben blij met de koers die ik heb gereden. Ik heb kunnen koersen zoals ik dat het liefste doe, in de aanval. Het was sowieso wel een mooie koers.”

“Als ik moet verliezen, dan het liefst strijdend ten onder. Ik ben er wel blij mee”, aldus Van der Poel, die hoopte dat nog overschot had in de sprint. “Maar ik zat blijkbaar het kapotst van allemaal. Ik denk dat iedereens rug wel pijn doet nu, maar ik heb er geen last van gehad. Het was ontzettend zwaar, maar deze Parijs-Roubaix is er eentje om in te kaderen en nooit meer te vergeten.”

“In het Bos van Wallers heb ik mij voor het eerst laten zien en vanaf daar is het niet meer stilgevallen. Het was een heel lange finale. Op het einde heeft dat wel zijn tol geëist”, zegt hij tegen Sporza. En nu? “Mijn hoofd staat nu niet naar de cross. Dat gaat nog wel even duren. Het is de bedoeling dat ik nu even op vakantie ga.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.