Mathieu van der Poel: Ik voel me met de dag beter worden”

Mathieu van der Poel: Ik voel me met de dag beter worden”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel maakte zijn favorietenrol vandaag helemaal waar in de Tour of Britain. Op de oplopende aankomst in Burton Dassett Country Park sprintte hij vanaf de kop naar de winst, vóór Matteo Trentin die niet wist wat hij tegen de Nederlander had moeten beginnen.

De beelden van de laatste tweehonderd meter van de zevende etappe spreken voor zich. Mathieu van der Poel ving de bergop sprint van kop af aan met Matteo Trentin in het wiel, waarna hij bij het bord met 150 meter aanzette. De Italiaan drong nog wel aan, maar besefte al gauw dat de strijd was gestreden. Toen Van der Poel omkeek, kreeg hij een duimpje omhoog van Trentin die daarna wanhopig zijn beide armen ophief: hier was geen kruit tegen opgewassen.

“Op het steile deel van de slotklim moest ik nog even sprinten om enkele mannen te passeren”, blikte Van der Poel na de finish terug. Toen hij eenmaal op kop reed, wist hij niet meteen wie er nog in zijn wiel zat. “Het was Trentin. Op het vlakkere gedeelte van de klim kon ik wat herstellen voor de laatste tweehonderd meter. Aan het eind sprintte ik voluit en haalde ik het tot aan de finish.”

‘Verraste mezelf in de tijdrit’
“Ik voel me vrij goed en voel me met de dag beter worden. Gisteren verraste ik mezelf in de tijdrit, omdat ik dat al lang niet meer had gedaan. Het gaf wel een indicatie van mijn vorm. Ik weet dat aankomsten als vandaag me goed liggen. In de beginfase werd er veel aangevallen, maar mijn team deed geweldig werk. Op het eind moest ik wat gokken omdat ik nog alleen zat, maar op de slotklim wist ik dan dat ik een goede kans had om te winnen.”

Morgen eindigt de Tour of Britain met een rit van Altrincham naar Manchester over 166 kilometer. Onderweg krijgen de renners meerdere beklimmingen voor de wielen geschoven, maar de top van de laatste klim ligt op zeventig kilometer van de finish. “Ik moet erin blijven geloven”, zei Van der Poel over zijn kansen op eindwinst. “We deden goed werk vandaag en ik won ook de eerste tussensprint. Het is niet voorbij tot aan de finish, maar ik maak een goede kans.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.