Mathieu van der Poel: “Klassement winnen niet echt de doelstelling”

woensdag 14 augustus 2019 om 17:55
Mathieu van der Poel: “Klassement winnen niet echt de doelstelling”

foto: Cor Vos

Volgens Mathieu van der Poel is eindwinst in de Arctic Race of Norway wellicht te hoog gegrepen. Dat laat hij weten in een persrelaas van de organisatie. In de rittenkoers door het noorden van Noorwegen keert de Nederlander terug op de weg na enkele maanden op de mountainbike.


“Over het algemeen denk ik dat de Arctic Race of Norway een beetje te zwaar voor me is”, meldt Van der Poel. “Het klimwerk was vorig jaar al vrij lastig en van wat ik heb gezien, is het dit seizoen nog lastiger. Dus het is niet echt een doelstelling om het algemeen klassement te winnen, maar ik ga zeker proberen een of twee etappes te winnen als het aankomt op sprinten en daarna help ik mijn ploegmaats, die beter voorbereid zijn om te klimmen. Het niveau lijkt hoger dan vorig jaar.”

Donderdag keert hij terug in de Noorse rittenkoers, nadat hij vier maanden geleden zijn racefiets tijdelijk wegzette om te kunnen mountainbiken. Sindsdien zegevierde hij in de Wereldbeker Cross Country liefst vijfmaal op de Short Track en drie keer op het lange parcours. Afgelopen weekend was hij nog de beste in het Zwitserse Lenzerheide. Ook werd hij Europees kampioen. Via de Arctic Race of Norway en de Tour of Britain werkt hij toe naar het WK wielrennen in Yorkshire.

“Ik focuste me de laatste tijd op het mountainbiken. Het wordt een aanslag op mijn lichaam”, gaat Van der Poel verder in op zijn deelname aan de Noorse rittenkoers. “Fysiek ben ik niet meer aan de racefiets gewend na zo’n lange periode, dus ik ben hier in de eerste plaats om te werken aan mijn uithoudingsvermogen en aan het racefietsen. Het is echt een leuke wedstrijd en Noorwegen is een prachtig land. Ik genoot er vorig jaar veel van en wil er nu weer van genieten.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.