Mathieu van der Poel pakt tiende seizoenszege in Tábor
Foto: Photopress.be
zaterdag 17 november 2018 om 16:05

Mathieu van der Poel pakt tiende seizoenszege in Tábor

Mathieu van der Poel heeft in Tábor zijn tiende overwinning van het seizoen gegrepen. De 23-jarige Nederlander nam in deze wereldbekermanche al na een kwartier koers afstand van Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Mathieu van der Poel heeft, dankzij zijn wereldtitel van drie jaar geleden en zijn Europese titel van vorig jaar, natuurlijk fantastische herinneringen aan de omloop in het Tsjechische Tábor. Ook nu deinsde Van der Poel niet terug om meteen het initiatief te nemen. De Europese kampioen was immers als eerste in het veld gedoken, vlak voor zijn twee grootste concurrenten Wout van Aert en Toon Aerts.

Beslissing na 14 minuten
Toch was Van der Poel niet van plan om de eerste ronde direct alles op alles te zetten om weg te rijden. Toen hij zag dat hij na de – in Tàbor altijd lastige – balkjes nog geen kloofje had, vroeg hij om een overname. Wereldbekerleider Toon Aerts willigde de wens van Van der Poel in, tot die laatste vlak voor de bochtrijke zone aan het einde van de tweede ronde onverwachts weer naar de leiding schoof. Van der Poel ging razendsnel door de bochten, en net op dat moment maakte Aerts ook nog een fout.

foto: PhotoPress

Van der Poel nam in geen tijd een voorsprong van tien seconden, die hij snel uitbouwde tot een halve minuut, en na veertien minuten was zo de wedstrijd eigenlijk al gereden. Daarachter zagen we wel een sterke Michael Vanthourenhout, die een leuke strijd uitvocht met Lars van der Haar om de dichtste ereplaatsen. Vanthourenhout ging uiteindelijk met de tweede plek lopen na een sterke passage over de balkjes in de laatste ronde. Van der Haar moest zich neerleggen bij een derde plaats.

Off-day Van Aert
En wereldkampioen Wout van Aert? Die zette nog wel een tijdje druk op Van der Poel en de twee achtervolgers, maar moest de strijd staken na een lekke voorband in de vierde ronde. Van Aert bleef strijden, maar won amper nog posities. In de stand voor de wereldbeker deed vooral leider Toon Aerts gouden zaken, door als vierde te eindigen. Aerts telt nu een voorsprong van 32 punten op Van Aert.

foto: PhotoPress.be

Wereldbeker veldrijden 2018-2019
Uitslag manche 4: flag-cz Tábor

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) +14s
3. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea Lions) +20s
4. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) +39s
5. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Fidea Lions) +40s
6. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal) +44s
7. flag-be Wout van Aert (Cibel-Cebon) +46s
8. flag-nl Joris Nieuwenhuis (Sunweb Development Team) in z.t.
9. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) +1m05s
10. flag-be Daan Soete (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) +1m12s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.