Mathieu van der Poel sluit crossseizoen in schoonheid af met 32e overwinning
foto: Photopress.be
zondag 17 februari 2019 om 16:01

Mathieu van der Poel sluit crossseizoen in schoonheid af met 32e overwinning

Mathieu van der Poel heeft zijn crossseizoen in schoonheid afgesloten. De wereldkampioen boekte in Hulst zijn 32e overwinning van het seizoen. Lars van der Haar en snelle starter Tom Pidcock mochten mee op het podium.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op het uiterst technisch parcours van Hulst is de start steeds cruciaal. Tom Pidcock had dat duidelijk goed begrepen. Het Britse toptalent is doorgaans geen goede starter, maar slaagde er vandaag in om als allereerste het veld in te duiken en alle technische passages zo als allereerste aan te vatten. Belgisch kampioen Toon Aerts en wereldkampioen Mathieu van der Poel volgden kortbij, maar werden zichtbaar onder druk gezet door het hoge tempo van de Brit. Pechvogel van de dag was Michael Vanthourenhout, gisteren nog tweede: hij kwam op een bepaald moment zelfs buiten de top 30 van de wedstrijd terecht.

foto: Photopress.be

Pidcock wilde van geen wijken weten, want na de eerste nam hij ook de tweede ronde volledig voor zijn rekening. Het was pas na een kwartier wedstrijd dat de Britse kampioen voor het eerst om een overname vroeg. Die kreeg hij ook, van wereldkampioen Mathieu van der Poel, de enige die in de openingsfase het wiel van Pidcock kon houden. In het vervolg van de wedstrijd kende Van der Poel opvallend veel medelijden met Pidcock. Bij momenten leek de wereldkampioen zelfs in te houden om de Brit nog even tijd in zijn wiel te gunnen. Vooral op de loopstrook bergop moest Pidcock steevast terrein prijsgeven.

Toen Van der Poel iets na halfweg zag dat Lars van der Haar op komst was, besloot hij om het gaspedaal pas volledig in te drukken. Pidcock was meteen een vogel voor de kat, waardoor Van der Poel zonder al te veel zorgen zijn tweede koershelft kon afwerken. Van der Poel sluit zijn seizoen zo optimaal af, met een maar liefst 32e overwinning.

foto: Photopress.be

Brico Cross 2018-2019
Uitslag manche 6: flag-nl Hulst

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea)
3. flag-gb Tom Pidcock (TP Racing)
4. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea)
5. flag-be Eli Iserbyt (Marlux-Bingoal)
6. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal)
7. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus)
8. flag-nl Joris Nieuwenhuis (Sunweb)
9. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Fidea)
10. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.