Mathieu van der Poel sluit deelname aan Olympische wegwedstrijd uit
foto: Cor Vos
woensdag 4 september 2019 om 09:33

Mathieu van der Poel sluit deelname aan Olympische wegwedstrijd uit

Mathieu van der Poel zal volgend jaar niet deelnemen aan de wegwedstrijd van de Olympische Spelen. Hij vertelt aan De Telegraaf dat de tijd tussen de mountainbike-wedstrijd en de wegkoers te kort is.

“Dat is veel te lastig, deelname aan de wegwedstrijdstrijd op de Spelen is geen optie”, aldus Van der Poel. Tussen de twee wedstrijden liggen slechts twee dagen. De wegkoers is op 25 juli, terwijl twee dagen later al de olympische mountainbike-wedstrijd volgt. “Ik heb er wel even over nagedacht, maar dat was in een beginstadium toen uit de eerste data leek dat er een groter gat zat tussen de wegwedstrijd en het mountainbiken.”

Voordat het zover is, richt Van der Poel zich dit najaar eerst op het WK. Hij heeft vernomen dat het parcours in Yorkshire lijkt op dat van de Amstel Gold Race. “Er zijn geen lange klimmen, maar toch geen stukje vlak. Daarbij zijn er veel smalle weggetjes”, geeft hij aan. “De kans om mee te spelen op een parcours dat me zo goed ligt, krijg je natuurlijk niet zo heel vaak op een WK. Die wil ik niet laten lopen.”

De wegwedstrijd van het WK Wielrennen in Yorkshire wordt verreden op zondag 29 september. In het veld duurt het nog even voordat Van der Poel zijn opwachting maakt. Vanavond is er om 17:30 een persconferentie die live wordt uitgezonden op Facebook waarin Van der Poel samen met zijn ploeg Corendon-Circus vooruitblikt op het veldritseizoen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.