Mathieu van der Poel: “Valt veel gewicht van mijn schouders”
foto: Photopress.be
zondag 3 februari 2019 om 16:42

Mathieu van der Poel: “Valt veel gewicht van mijn schouders”

Voor Mathieu van der Poel was het voor het eerst sinds 2015 raak op het WK veldrijden. In Bogense stond er geen maat op de Nederlander, die met de wereldtitel zijn geweldige seizoen bekroonde. “Er viel veel gewicht van mijn schouders toen ik over de finish kwam”, reageerde hij in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was een erg lange koers voor me, maar eindelijk viel alles samen”, blikte hij terug. “De wedstrijd was zwaar. We reden op rhino-tubes en het was nogal lastig om snelheid te maken op dit parcours. Maar ik voelde dat ze goed waren. Wout reed een sterke eerste helft. Toen hij terugkwam, moest ik mentaal sterk zijn. Ik ben blij dat ik het kon afmaken.

“Ik had een geweldig seizoen en startte vandaag met veel vertrouwen. Maar het blijft een WK en daar is het altijd moeilijk om te winnen. Ik ben blij dat ik weer in de regenboogtrui mag rijden, dat is te lang geleden”, aldus de kersverse wereldkampioen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.