Mathieu van der Poel verkozen tot Nederlandse wielrenner van het jaar

woensdag 20 november 2019 om 20:27
Mathieu van der Poel verkozen tot Nederlandse wielrenner van het jaar

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel is de Wielrenner van het Jaar 2019. De 24-jarige alleskunner werd op het Wielergala in Den Bosch gekozen tot beste Nederlandse wielrenner van het jaar. Van der Poel kende een waanzinnig seizoen met winst in onder meer de Amstel Gold Race, Brabantse Pijl, de Wereldbeker mountainbike en het WK veldrijden.

Van der Poel, die een emotionele week kende vanwege het overlijden van zijn grootvader Raymond Poulidor, kon niet bij de prijsuitreiking aanwezig zijn. Gisteren werd zijn Papy in Frankrijk begraven. Vandaag stond voor de familie Van der Poel in het teken van de terugreis naar huis.

De andere genomineerden voor de Gerrit Schulte Trofee waren Bauke Mollema (winnaar Ronde van Lombardije), Steven Kruijswijk (derde in de Tour de France), Mike Teunissen (eerste Nederlandse geletruidrager Tour de France sinds 1989), Harrie Lavreysen (wereldkampioen sprint en teamsprint) en Twan van Gendt (wereldkampioen BMX).

Van der Poel is de opvolger van Tom Dumoulin op de erelijst voor de renner van het jaar. De afgelopen vijf keer werd de trofee steeds uitgereikt aan de Limburgse renner. Die behoorde dit jaar niet tot de genomineerden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.