Mathieu van der Poel wil WK ‘afvinken’ van lijstje: “Ik word ook een dagje ouder”
foto: Cor Vos
donderdag 22 september 2022 om 14:27

Mathieu van der Poel wil WK ‘afvinken’ van lijstje: “Ik word ook een dagje ouder”

Mathieu van der Poel deed in zijn carrière als prof twee keer mee aan het WK op de weg. In 2019 kreeg hij in kansrijke positie en hongerklop, in 2021 werd hij achtste. Op het komende wereldkampioenschap hoopt MVDP beter te doen. “Ik word ook een dagje ouder, de kansen om die regenboogtrui te pakken, worden elk jaar kleiner”, zei hij tegen Het Nieuwsblad.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Ik hoop dat ik ooit in mijn carrière eens wereldkampioen kan worden. Dat ik dat kan ‘afvinken’ van mijn lijstje. Het is zo’n moeilijke wedstrijd om te winnen”, stelt Van der Poel voorafgaand aan de titelstrijd in Wollongong. “En ik heb ook nog pas twee keer meegedaan. Dat ging op zich niet slecht, maar iedereen kent het verhaal van Harrogate (hongerklop, red.) en in Leuven kwam ik terug na mijn rugblessure. Het was twee keer niet slecht. Het was zeker geen fiasco, maar ik hoop er zondag wel dichter bij te zijn.”

Van der Poel bereidde zich voor op het WK via kermiskoersen en de Grand Prix de Wallonie. De laatste drie wedstrijden waaraan hij meedeed won hij allemaal. “Ik heb er alles aan gedaan om in orde te zijn voor dit WK. Ik ken mijn lichaam goed, maar in de Tour hebben we ook gezien dat het geen exacte wetenschap is. Af en toe gaat het niet zoals je wil en het menselijk lichaam is geen machine. Het kan wel eens tegenzitten, maar ik heb wel het gevoel dat ik goed ben. Anders was ik ook niet afgereisd. Of het genoeg is voor zondag weet je nooit. Maar ik ga er wel voor.”

Afgelopen woensdag deed Van der Poel al mee aan de Mixed Relay, die voor Nederland uitliep op een debacle door materiaalpech van Bauke Mollema en een valpartij van Annemiek van Vleuten. Het gevoel van Van der Poel was tijdens de wedstrijd echter wel goed. “Ik was wel goed tijdens die tijdrit. Ik reed de wattages die ik voor ogen had. Het was nog niet zoals het zondag moet zijn. Ik ben nog niet super, maar goed: ik ben hier pas sinds maandag. Het kost wat tijd om te acclimatiseren.”

Geef een reactie