Mathieu van der Poel wint meteen bij terugkeer op de mountainbike

vrijdag 7 mei 2021 om 18:35
Mathieu van der Poel wint meteen bij terugkeer op de mountainbike

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel reed in augustus 2019 in wedstrijdverband op de mountainbike, maar bij zijn terugkeer in de Wereldbeker in Albstadt wist hij meteen te winnen. In de sprintrace bleef hij Victor Koretzky en achtvoudig wereldkampioen Nino Schurter voor.

Henrique Avancini had op de short track de beste start en ook Van der Poel en Milan Vader zaten meteen goed mee van voren. Voor Van der Poel was het zijn eerste wedstrijd op de mountainbike sinds de Wereldbeker in Lenzerheide in 2019, maar de Nederlander koerste alsof hij nooit was weggeweest. Al in de tweede ronde ontbond hij zijn duivels, waarbij hij meteen een gaatje pakte.

Schurter wist Van der Poel bij te halen en in de derde rondgang haakten Victor Koretzky, Avancini en Jordan Sarrou eveneens aan. In de vierde ronde zakte Van der Poel wat terug en dat leek voor Schurter en Koretzky het sein om te versnellen. Schurter trok een ronde later nog eens door en kreeg toen Avancini met zich mee, al bleven de verschillen klein.

Krachtsexploot bezorgt Van der Poel de zege
In de zevende, voorlaatste ronde schoof Van der Poel weer wat op naar voor. Mathias Flückiger trok het op een lint, maar Avancini, Schurter en Van der Poel gingen mee. Alles kwam dan aan op de laatste ronde. Alsof het een kopie van de tweede ronde was, trok Van der Poel weer hard door en dat bleek de beslissende move. De Nederlander hield stand en trok de zege naar zich toe.

Milan Vader, de andere Nederlander aan het vertrek, was op weg naar de zevende plaats, tot hij in de laatste afdaling een kleine schuiver kende. Daardoor kwam hij uiteindelijk als veertiende over de streep. Tom Pidcock was niet van de partij; de Brit was niet gekwalificeerd voor de short track, maar staat zondag wel aan de start.

Wereldbeker mountainbike 2021
Short track mannen, flag-de Albstadt
1. flag-nl Mathieu van der Poel – in 20m39s
2. flag-fr Victor Koretzky – op 2s
3. flag-ch Nino Schurter – op 3s
4. flag-br Henrique Avancini – op 9s
5. flag-ch Mathias Flückiger – op 10s
Volledige uitslag

Tussenstand Wereldbeker
1. flag-nl Mathieu van der Poel – 125 punten
2. flag-fr Victor Koretzky – 100 punten
3. flag-ch Nino Schurter – 80 punten
4. flag-br Henrique Avancini – 75 punten
5. flag-ch Mathias Flückiger – 70 punten
Volledige tussenstand

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone