Mathieu van der Poel zoekt nog het ritme van de cross: “Ik had wel beter verwacht”

maandag 11 november 2019 om 06:00
Mathieu van der Poel zoekt nog het ritme van de cross: “Ik had wel beter verwacht”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel is ondanks zijn titel op het EK veldrijden nog altijd op zoek naar de feeling van de cross. De wereldkampioen heeft daarom ook gekozen voor een ander veldritseizoen dan de jaren voorheen. Vandaag start hij bijvoorbeeld in Niel, daags na een EK in Italië. “Ik heb het nu nodig om weer die typische veldritinspanningen terug in mijn lichaam en benen te hebben”, zegt Van der Poel.

De wereldkampioen en zijn ploeg Corendon-Circus hadden rekening gehouden met een ietwat moeizame start. “Ik heb een vrij korte voorbereiding gehad op het veldritseizoen. We wisten dat ik niet honderd procent ging zijn, maar ik had wel beter verwacht”, geeft Van der Poel toe. Dus wil hij veel crossen rijden om het ritme weer te vinden. “Dat is voor mij nu het belangrijkste.”

“Ik denk dat iedereen ziet dat vorig jaar beter was dan nu. Ik moet de koers ondergaan en mijn momenten kiezen”, aldus Van der Poel, die ook op het EK dat plan uitvoerde. “Ik had er vertrouwen in dat het moest lukken, maar ik kon niet wegrijden op de plekken waar ik wilde. Ik heb wel geprobeerd om soms te versnellen, omdat ik dat nog wel mis.”

“Als ik naar mijzelf kijk, dan voel ik mij nog niet zoals vorig jaar. Ik kan nog niet heel erg diep gaan, dus daarom besloot ik te volgen en mij te focussen op die laatste ronde. Ik ben blij dat ik nog kan winnen in deze situatie”, zegt hij.

Van der Poel omringd door Belgen – foto: Cor Vos

‘Ik kan niet altijd alles blijven winnen’
Na twee gereden veldritten in het seizoen 2019-2020 is Van der Poel nog wel ongeslagen: hij won in Ruddervoorde en in Silvelle. De concurrentie heeft hem dus nog niet verslagen. “Dat gaat er wel eens van komen. Ik kan niet altijd alles blijven winnen. Vandaag waren ze dichtbij en ze zullen er ook wel eens helemaal bij zijn”, zegt Van der Poel. “Voor hun was het een unieke kans, dus het is in mijn winst dat ik veel zelfvertrouwen had.”

De concurrentie van Van der Poel kwam van de Belgische ploeg. Eli Iserbyt was altijd bij hem in de buurt, maar bij het ingaan van de slotronde was de wereldkampioen omringd door zes Belgen. “Ze hebben goed gereden als blok en ze hebben het mij zo moeilijk mogelijk gemaakt. Het liefst win ik vaker zoals vorig jaar. Het is leuk om nu een direct duel te winnen, maar ik rijd liever met een iets beter gevoel rond”, aldus Van der Poel.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone