Matteo Jorgenson reageert op kritiek: “Moeten we dan gewoon de handdoek gooien?”
foto: Cor Vos
donderdag 28 maart 2024 om 11:50

Matteo Jorgenson reageert op kritiek: “Moeten we dan gewoon de handdoek gooien?”

Matteo Jorgenson kreeg na zijn zege in Dwars door Vlaanderen de nodige felicitaties, maar er verschenen ook minder leuke (online) berichten in zijn inbox. De Amerikaan voelt zich op social media genoodzaakt om te reageren. “Waarom zou ik al het allemaal laten varen?”, vraagt hij zich af op X.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Over de wedstrijd van gisteren. Ik wil iedereen die gevallen is, echt het beste wensen in hun individuele herstel. Hoe lang en moeizaam dat ook mag zijn. Het was een grote opluchting, toen we aan de finish hoorden dat niemand in een kritieke toestand verkeerde. Na de crash van dichtbij te hebben gezien, had ik me een veel ergere afloop voorgesteld”, begint de winnaar van Dwars door Vlaanderen zijn relaas.

Jorgenson kreeg van sommige mensen kritiek, omdat hij na de zware val bleef doorkoersen. “Na een paar seconden in een schoktoestand, ik wist zelf ook maar net te ontsnappen aan de val, probeerde ik zo hard als ik kon mezelf weer bijeen te rapen. Toen we de voet van de Kanarieberg bereikten, voelde ik een zekere verantwoordelijkheid om het werk te eren dat we erin hebben gestoken.”

“De uren aan mankracht, planning, late avonden en vroege ochtenden van onze stafleden en natuurlijk alle ploeggenoten die 150 km lang in de wind hadden geleden om ons daar naar voren te brengen… Waarom zou ik dat allemaal laten varen? We hebben al onze kopman verloren, onze sterkste renner en het hart van ons klassiekersteam. Moeten we dan gewoon de handdoek in de ring gooien?”

Ik ben trots op hoe Tiesj Benoot en ik bleven vechten en ik hoop dat we de show hebben gegeven die Wout van Aert van plan was om te geven. Hoe dan ook, ik zie jullie zondag (voor de Ronde van Vlaanderen, red.). Visma | Lease a Bike wil Wout ook dan trots maken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.