Tegenvaller voor Wout van Aert: schade is groter dan gedacht
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 28 maart 2024 om 08:04

Tegenvaller voor Wout van Aert: schade is groter dan gedacht

Dat Wout van Aert meerdere breuken heeft overgehouden aan zijn zware val in Dwars door Vlaanderen, was al bekend, maar de schade blijkt toch groter dan aanvankelijk werd gecommuniceerd. De Belg van Visma | Lease a Bike heeft naast zijn sleutelbeen en liefst zeven ribben, ook zijn borstbeen gebroken. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Aert kwam woensdag ten val op 67 kilometer van de streep. In de afdaling richting de Kanarieberg ging hij op hoge snelheid onderuit samen met onder meer Mads Pedersen, Jasper Stuyven en Biniam Girmay. Het was meteen duidelijk dat de schade groot was bij Van Aert. De Belg was ernstig geschaafd op de rug en lag kermend en huilend van de pijn op het asfalt. Hij stapte dan ook uit de wedstrijd en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

In het ziekenhuis werd aanvankelijk een gebroken sleutelbeen geconstateerd, net als meerdere gebroken ribben. Het gaat volgens HLN om liefst negen botbreuken: zijn sleutelbeen, borstbeen en ook nog eens zeven ribben.

Het is nog onduidelijk hoelang Van Aert precies zal moeten herstellen, laat Visma | Lease a Bike weten, maar hij zal in ieder geval een streep moeten zetten door zijn hoofddoelen in het voorjaar: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Ook de Amstel Gold Race zal van zijn programma geschrapt worden en de Giro d’Italia lijkt nu ook te vroeg te komen.

Verdere schade
De massale valpartij tijdens Dwars door Vlaanderen heeft niet alleen een streep gezet door de voorjaarsplannen van Wout van Aert. Ook Jasper Stuyven gaan we niet meer in actie zien tijdens de grote voorjaarsklassiekers. De semi-kopman van Lidl-Trek heeft bij de crash een sleutelbeenbreuk opgelopen. Mads Pedersen en Biniam Girmay komen er dan weer vanaf met schaafwonden en kneuzingen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.