Matteo Moschetti maakt favorietenrol waar in ZLM Tour
foto: Marcel Koch
zaterdag 14 april 2018 om 16:29

Matteo Moschetti maakt favorietenrol waar in ZLM Tour

Matteo Moschetti heeft in Goes de 23e editie van de ZLM Tour gewonnen. De 21-jarige Italiaan was in de vierde manche van de UCI Nation’s Cup U23 de snelste in de sprint van een uitgedund peloton. Sasha Weemaes uit België eindigde op de tweede plaats, de Duitse sprinter Max Kanter was derde.

In Zeeland streden 24 landenteams en een selectieteam van het district Zuid-West Nederland om de Arjaan de Schippertrofee. Nadat het startsein was gegeven in Goes, zat de vaart er meteen goed in. Door het hoge tempo in de openingsfase duurde het lang voor er een kopgroep ontstond. Uiteindelijk vonden Stefan Bisseger, Jon Bozic en Guillaume Millaseau elkaar. Het drietal pakte een maximale voorsprong van 2’50”.

Duitsland nam daarna de koers in handen om de marge met de kopgroep te verkleinen. Hoewel ze wat tijd moesten inleveren, hielden de Zwitser, Sloveen en Fransman echter dapper stand. Een sensatie hing in de lucht, totdat ook Italië zich met de achtervolging ging bemoeien. De vluchters werden diep in de finale pas ingerekend, waarna een uitgedund peloton ging sprinten om de overwinning. Moschetti stelde zijn ploegmaats niet teleur en pakte de zege. Weemaes eindigde op de tweede plaats, Kanter was derde.

Profdebuut
Voor Moschetti, die uitkomt voor Polartec-Kometa, is het al zijn zevende overwinning in een UCI-koers van 2018. Zo won de Italiaan eerder dit jaar twee ritten in de Tour of Antalya en was hij in maart succesvol in de Tour de Normandie. Hij maakt volgend seizoen zijn profdebuut bij Trek-Segafredo.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
14 april 2018 17:01
Het podium wordt compleet gemaakt door Weemaes (BE) en Max Kanter (Dui)
14 april 2018 19:20
De italianen hebben toch weer een leuke lichting zo de komende jaren, want voor volgende jaar staat Marchetti ook alweer klaar.
14 april 2018 19:57
wie noemt zijn zoon nu Misch Leyder ?
https://www.procyclingstats.com/rider.php?id=202158&season=2018
14 april 2018 20:02
@GroteSmurf: De ouders van Mitch Leyder
15 april 2018 10:41
Kanter ook podium. Vermoedt volgend jaar bij de grote jongens?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.