Maxim Van Gils ziet zichzelf als outsider in het Baskenland: “Denk dat ik met beste renners mee kan”
Van Gils (rechts) - foto: Cor Vos
vrijdag 30 juni 2023 om 18:34

Maxim Van Gils ziet zichzelf als outsider in het Baskenland: “Denk dat ik met beste renners mee kan”

Maxim Van Gils maakt zaterdag zijn debuut in de Tour de France. De Belgische renner van Lotto Dstny kende een sterk voorjaar en staat dan ook met vertrouwen aan de start in het Baskenland.

Tweede in de Volta Limburg Classic, zevende in de Amstel Gold Race, achtste in de Waalse Pijl en elfde in Luik-Bastenaken-Luik. Van Gils was een verrassende, maar vooral ook constante factor tijdens de heuvelklassiekers in de eerste helft van 2023. “Ik heb al een goed seizoen achter de rug, maar heb nog niet gewonnen. Ik moet het uiteindelijk nog allemaal waarmaken.”

“Die eerste ritten liggen mij. Of ik een outsider ben? Zo zie ik mezelf ook wel. Ik hoop op een goed resultaat, maar ik weet natuurlijk dat het niet gemakkelijk wordt. We rijden met alle toppers naar een klim en iedereen wil daar het snelste naar boven. Dat is verdomd moeilijk”, laat HLN optekenen. “Iedereen is op zo’n eerste dag ook heel gemotiveerd. Maar ik wil me tonen. Ik kan met de beste renners mee, denk ik.”

Van Gils voor notering in de top-5: “Misschien is beter ook mogelijk”
Nervositeit is er nog niet al te veel bij de 23-jarige Van Gils. “Een notering in de top-5 in een rit is al goed, maar misschien is beter ook mogelijk. Het hangt van verschillende factoren af of ik achteraf tevreden ben. Ik hoop eens op een superdag en dan kan er veel. In de Alpen zou ik bijvoorbeeld graag meegaan in een ontsnapping en dan strijden voor de ritzege”, sloot de jonge Belg af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.