“Meeusen kan binnen nu en twee jaar wereldkampioen worden”
donderdag 18 september 2014 om 12:11

“Meeusen kan binnen nu en twee jaar wereldkampioen worden”

De hoogtijdagen van Telenet-Fidea liggen alweer een tijdje achter ons. Waar de ploeg voorheen gevreesd werd met renners als drievoudig wereldkampioen veldrijden Erwin Vervecken, Zdeněk Štybar, Kevin Pauwels en Bart Wellens. Laatstgenoemde rijdt overigens nog altijd voor de ploeg van Hans van Kasteren, maar Wellens’ gloriedagen zijn allang verleden tijd. Volgens de ploegmanager richt het team nu haar pijlen op Tom Meeusen, meldt Sporza.

Naast Meeusen en Wellens, bestaat de ploeg verder uit Nederlanders Niels Wubben, Thijs van Amerongen en Corné van Kessel. Van Kasteren is vol vertrouwen over zijn ploeg: “n het verleden waren we top, maar na het vertrek van Stybar en Pauwels was het even zoeken. We zijn opnieuw beginnen te bouwen bij de jeugd. Over twee jaar zijn we aan de finish en staan we weer aan de top van het veldrijden”, klinkt de teammanager ambitieus.

Voor dit seizoen is Meeusen de meest vooruitgeschoven pion. “Ik heb zes zeges begroot voor Tom. Hij moet een stapje vooruit zetten. Hij draait al lang mee met de top, maar moet iets vaker winnen. Binnen nu en twee jaar wordt Tom wereldkampioen. Dat kan in Tabor zijn of een jaar later in Zolder. Ik heb daar alle vertrouwen in. Tom kan die druk aan. We hebben hem daarop voorbereid”, is Van Kasteren optimistisch over zijn pupil.

“Ik wil van in het begin meedoen voor de prijzen”
Ook Meeusen zelf ziet, na het spijtige aftreden van Niels Albert, kansen om zichzelf vaker in de schijnwerpers te rijden. “Het is spijtig wat er gebeurd is, want Niels bracht veel pers naar de top. Het is aan ons om de leegte die hij achterlaat in te pikken. Natuurlijk komen er ook sterke, jonge jongens bij, zoals Mathieu van der Poel en Wout Van Aert. Maar ik ga proberen om mijn plekje te veroveren. Ik heb superveel goesting om erin te vliegen. Ik wil van in het begin meedoen voor de prijzen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.