woensdag 27 maart 2024 om 18:33

Merijn Zeeman na wegvallen Wout van Aert: “Komende dagen moeten we de boel bij elkaar rapen”

Video Het was een dag met twee gezichten voor Visma | Lease a Bike. Matteo Jorgenson won Dwars door Vlaanderen, maar even daarvoor was Wout van Aert wel ontzettend hard gevallen. De Belg liep meerdere breuken op en moet zijn grote doelen van dit voorjaar (de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix) missen. Merijn Zeeman, sportief manager bij de Nederlandse formatie, verscheen na afloop dan ook met een ‘dubbel gevoel’ voor de camera van WielerFlits.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het ene moment is het verschrikkelijk om de valpartij van Wout en die andere jongens te zien, het andere moment gaat er een renner met de handen in de lucht over de finish”, vat Zeeman het samen. “Het zijn uitersten.”

Op het moment van het interview was nog niet bekend dat Van Aert meerdere breuken had opgelopen, maar Zeeman noemde het wegvallen van Van Aert in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen al wel een ‘enorme domper’. “Het is de komende dagen de boel bij elkaar rapen. Tiesj Benoot rijdt heel sterk, Matteo wint. We zullen daar een nieuw plan op maken.”

Niet alleen Van Aert, maar ook enkele andere favorieten voor de Ronde van Vlaanderen lagen bij de massale val. Onder meer Biniam Girmay, Mads Pedersen en Jasper Stuyven gingen onderuit. Het lijkt een risico te zijn om vier dagen voor de Ronde van Vlaanderen nog te starten in Dwars door Vlaanderen. “Dat klopt, maar het kan ook in Gent-Wevelgem of de E3 Saxo Classic gebeuren”, aldus Zeeman.

“Dit is ook koersen in Vlaanderen. We koersen al niet zoveel, dus je zult ook een paar koersen moet rijden om de puntjes op de i te zetten. Dat was voor Wout ook het geval. Of het brute pech is? Het is een koerssituatie. Dit gebeurt al zolang het wielrennen bestaat. Het is heel heftig, maar het is wel ongelofelijk zuur.”

Afdaling richting Kanarieberg
De val vond plaats in de afdaling richting de Kanarieberg, een stuk parcours dat renners vaak als gevaarlijk bestempelen. De passage is vanwege veiligheidsredenen dan ook al verwijderd uit de Ronde van Vlaanderen. Hoort deze afdaling dan nog wel in Dwars door Vlaanderen? “Er zijn meer stukken waar het ongelofelijk snel gaat, waarbij naar cruciale punten wordt toegereden. Dan gaat het vaak net goed. Ik kan dat zo niet zien”, reageert Zeeman. “Maar het is altijd goed als er discussie over veiligheid is.”

Zeeman noemt het ‘ongelofelijk’ dat Visma | Lease a Bike de koers nog wist te winnen, ondanks dat de ploeg veel tegenslag kende de voorbije weken. Dat geeft ook hoop voor wat nog gaat komen. “We gaan vanaf nu de knop weer omzetten. Matteo laat zien dat hij wel bij de favorieten hoort voor zondag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.