Michael Boogerd: “Kruijswijk kan Giro winnen”
Foto: Sirotti
vrijdag 20 mei 2016 om 08:44

Michael Boogerd: “Kruijswijk kan Giro winnen”

Michael Boogerd denkt dat Steven Kruijswijk dit jaar de Ronde van Italië kan winnen. Hij is onder de indruk van de prestaties van de Brabander en denkt dat hij tijdens de slotweek mee kan strijden voor de eindoverwinning. “Terecht mag Kruijswijk dromen van een korte klassering en ligt de komende dagen misschien zelfs het roze al in het verschiet”, zegt hij in zijn column in De Telegraaf.

“Kruijswijk heeft in de eerste twaalf Giro-ritten een sterke indruk op mij gemaakt”, aldus Boogerd. “Voor iedereen zijn Vincenzo Nibali en Alejandro Valverde de topfavorieten, maar in mijn ogen is Kruijswijk momenteel niks minder dan deze twee routiniers”, geeft hij aan. “Het valt me op hoe extreem Nibali en Valverde op elkaars wiel rijden. Dat biedt mogelijkheden voor renners met ietwat achterstand die sowieso in het offensief moeten. Daarom verwacht ik veel van mannen als Majka, Zakarin, Chaves en Uran.”

Volgens Boogerd is het niet ondenkbaar dat Kruijswijk het roze pakt. “Of Kruijswijk deze Giro kan winnen? Dat zou zomaar kunnen. Ja, hij kan echt kort eindigen. Al hoop ik alleen dat hij in de eerste week niet teveel energie heeft verspeeld, zodat hij in de slotweek kan doen waar hij goed in is: Taai zijn.”

[poll id=”245″]

RIDE Magazine
67 Reacties
Sorteer op:
20 mei 2016 11:31
We hebben bergop hebben nog niet één keer gezien hoe de krachtverhoudingen liggen. De verschillen tussen de toppers zijn peanuts als je rekening houdt met wat er nog in het verschiet ligt. Ik verwacht Chaves en Zakarin als sterkste klimmers dit weekend. Kruijswijk ziet er sterk uit en zie ik zondag in de buurt van het roze komen
20 mei 2016 11:37
En terecht @T80JZ! Als Boogerd het niet doet, doet iemand anders het wel. Dit zijn overigens reeële uitspraken. De hoge verwachtingen heeft Steven helemaal aan zichzelf (zijn uitmuntende prestaties) te danken.
20 mei 2016 11:41
Er nog geen enkele deftige bergrit verreden. Na dit weekend kun je pas zeggen of hij de Giro al dan niet kan winnen.
20 mei 2016 11:41
Natuurlijk heeft Kruijswijk kans, hij rijdt deze Giro heus niet minder dan Hesjedal toen die won.
En ik denk dat er nog belgen zijn die mee supporteren.
20 mei 2016 11:54
Waarom al die negatieve reacties hier? Als we jullie om een reactie vragen wat Kruijswijk nog kan in deze Giro doen we hetzelfde. Sterker nog alle reacties hier impliceren hetzelfde als wat Boogie zegt. Jullie schatten zijn kansen in....
20 mei 2016 11:55
Het is indrukwekkend wat Kruiswijk tot nu toe laat zien, hopelijk kan hij dit volhouden!
Ik denk overigens dat het klassement de komende dagen compleet op zn kop gaat. Zoals Boogerd al zegt, de 'subtoppers' in het klassement moeten nu echt wat gaan forceren...
20 mei 2016 12:32
Ben benieuwd hoe ver die kan komen, we weten in iedergeval dat hij in de derde week vaak nog goed is. Dat moeten Zakarin en Jungels nog laten zien. Overigens is het voor hem zelf denk ik het beste als hij het roze pakt dit zo laat mogelijk te doen. Dit met het oog op de ploeg die natuurlijk een stuk zwakker is dan die van Valverde of Nibali.
20 mei 2016 12:33
Misschien dat Thijs een column kan schrijven dat Kruijswijk niet bestaat....
20 mei 2016 12:40
@Koersmaniak, Hesjedahl had zijn overwinning aan zijn tijdrit aan het einde te danken. Mocht Kruijswijk aan het einde van de ronde roze hebben, dan wordt het voor hem (en ploeg) heel erg moeilijk om zich te verdedigen tegen de gezamenlijke aanvallen van Movistar en Astana. Zij zullen 'm elk gat laten dichtrijden en zodoende breken. En hij heeft ook niet een team die het tempo zo hoog kan houden dat er geen demarrages mogelijk zijn.

Vorig jaar knakte uiteindelijk Dumoulin ook omdat zijn ploeg niet sterk genoeg was. Als individu kan je wel de top vijf of misschien podium binnen glippen. Om echt te winnen heb je toch een team nodig.

Aan de andere kant: misschien houdt Roglic wel op met het steeds vallen & rijdt hij met Steven in het wiel iedereen aan puin.
20 mei 2016 13:04
@Rahimns
Mijn steun heb je. Helemaal gelijk weergegeven.
20 mei 2016 13:13
Ik hoop het, Kruijswijk als winnaar. En hij kan het misschien ook wel, maar niet in deze ploeg. Hij zit veel te snel geïsoleerd in de bergen.
20 mei 2016 13:30
Ja, en dan alléén nog even opboksen tegen het blok Movistar en Astana en dat zal heel zwaar voor hem worden, zeker als deze blokken tactisch gaan rijden.
Ik zou zelf proberen weg te komen.
Misschien dat Valverde en Nibali alléén maar oog hebben voor elkaar.
Overigens verwacht ik Nibali zeker een keer in een van de afdalingen.
Ook verwacht ik vandaag Zakarin zeker in de aanval.
Misschien iets voor Kruiswijk om mee te gaan.
20 mei 2016 14:21
Het zou al geweldig zijn als Kruijswijk op het podium zal eindigen en ik vind ook dat dit voor hem dé doelstelling moet zijn. Hij heeft misschien geen sterke klimploeg om hem heen maar LottoNL kan daar hopelijk op inspelen door in de bergetappes steeds één of twee wierenners mee in de aanval te sturen.
20 mei 2016 14:26
Turijn is nog ver.
20 mei 2016 14:54
@ marfan op je wenken bediend, zie ad vanochtend.
20 mei 2016 14:55
Vond de uitspraak ook wat vroeg. En een typisch Nederlands trekje lijkt soms een niet geheel geloof in de overwinning. Kruijswijk is duidelijk geen Sven Kramer ofzo. Heb effen net te vaak decepties meegemaakt wat betreft onze toppers. Natuurlijk hoop ik dat ie hem wint, maar vind Bijvoorbeeld Valverde en Chaves overtuigender rijden. Nibali daalt sowieso beter en heeft de ervaring. Jungels heeft vleugels en Zakarin kan zeker verrassen. Maar goed, geef direct toe dat de optimisten wel prettig voor een wielersfeertje zorgen.
20 mei 2016 16:37
kan hem winnen maar gebeurd niet denk ik

Om te reageren moet je ingelogd zijn.