Michal Kwiatkowski kiest voor andere voorbereiding op Tour de France
maandag 9 juni 2014 om 12:43

Michal Kwiatkowski kiest voor andere voorbereiding op Tour de France

Michal Kwiatkowski

foto: Sirotti

Michal Kwiatkowski heeft in voorbereiding op de Tour de France voor een andere aanpak gekozen. Waar de meeste kopmannen zich op hoogte klaarstomen voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar, traint de Pool liever in zijn geboorteland.

“Ik heb nog nooit op hoogte getraind. Misschien probeer ik het later in mijn carrière, maar op dit moment houd ik me vast aan wat werkt”, zegt de nummer elf van de Tour de France tegen CyclingWeekly.

“Of ik een zuurstoftent heb geprobeerd? Nee, ik weet niet hoe hoogte me kon helpen en hoe ik er op reageren. Het is een risico om iets nieuws te proberen voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar.” Chris Froome, Vincenzo Nibali en Alberto Contador, de topfavorieten voor de gele trui, trainde de afgelopen maand allen op 2165 meter hoogte op Tenerife. Op dat moment verbleef de 24-jarige kopman van Omega Pharma-QuickStep in Polen, en Frankrijk waar hij enkele etappes van La Grande Boucle verkende.

“Froome heeft maar één doel. Hij is zich specifiek aan het voorbereiden op de Tour en verkende zelfs de Pyreneeën etappes. Ik kan mezelf niet met hem vergelijken. Hij is van hetzelfde niveau als Contador. Ik ben van een ander niveau en kijk alleen naar mijn eigen progressie. Ik geloof in mijn kansen en heb de steun van het team”, aldus Kwiatkowski.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.