Miguel Ángel López schrijft Milaan-Turijn op zijn naam
foto: Sirotti
woensdag 28 september 2016 om 16:14

Miguel Ángel López schrijft Milaan-Turijn op zijn naam

Miguel Ángel López heeft Milaan-Turijn gewonnen. De jonge Colombiaan van Astana versloeg Michael Woods (Cannondale-Drapac) in de slotkilometer en volgt daarmee zijn ploeggenoot Diego Rosa op als winnaar van deze Italiaanse semi-klassieker. Rigoberto Uran eindigde als derde.

Alessandro De Marchi (BMC), Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini) en Peter Kennaugh (Sky) waren de hoofdrolspelers in de openingsuren van de koers. Zij pakten bijna twaalf minuten voorsprong op het peloton op de vlaktes tussen de wereldsteden Milaan en Turijn. Movistar, CCC Sprandi Polkowice en Gazprom-Rusvelo controleerden de vlucht.

Onder aanvoering van Tinkoff daalde het gat richting de twee minuten. Kennaugh liet op de eerste stijgende stroken zijn medevluchters achter zich. Edoardo Zardini opende het bal op de eerste van twee Superga-beklimmingen, maar Astana haalde vlak voor de voet van de slotklim alles bij elkaar. Slechts een sterk uitgedund peloton bleef over. Op acht kilometer van de streep ontplofte de koers. Onder meer Sam Oomen was attent en sprong mee in een groepje van elf.

Door deze wending was de organisatie in het overgebleven peloton weg. De leiders begonnen met een kleine voorsprong aan de steile slotklim van de Superga. Michael Woods van Cannondale-Drapac legde het tempo hoog en liet iedereen achter zich. Miguel Ángel López probeerde de Canadees bij te halen en hij slaagde daarin op 2300 meter van de finish.

De twee koplopers bespeelden elkaar, maar gaven de achtervolgers daardoor hoop. Echter, ook daar bleef iedereen naar elkaar kijken. López had daardoor aan één ferme versnelling genoeg om Woods te lossen en solo over de streep te komen.

López geflankeerd door Woods en Uran - foto: Sirotti

López geflankeerd door Woods en Uran – foto: Sirotti

RIDE Magazine
45 Reacties
Sorteer op:
28 september 2016 19:25
Rui Costa, Fuglsang, Scarponi en Purito niet gefinished. Poels 59e op 8 minuten..
28 september 2016 20:02
Ook knap van Sam Oomen, 20ste plek, is echt een jongen voor de toekomst (misschien al wel voor over 2à3 jaar)!!
28 september 2016 20:31
Gaan we nou helemaal euforisch doen na een twintigste plek voor Sam Oomen in een 1.HC koers? Die jongen heeft wel al eerder indrukwekkender dingen laten zien.
28 september 2016 20:37
Waar was Dumoulin, misterieuze dame int wit weer toegeslagen na 50 jaar?
28 september 2016 20:39
@schipperaar: Dumoulin stond niet eens op de deelnemerslijst.
28 september 2016 20:40
Oomen gewoon zo snel mogelijk int kielzog van Dumoulin, geen 3 jaar treuzelen in de box.
28 september 2016 20:40
@Geit
Die 20e plek is op zich niet bijster indrukwekkend, maar de manier waarop Oomen zich liet zien is best wat enthousiasme waard. Aanvallen in de finale. Hij liet het in Canada zien en nu weer. Dat belooft veel goeds, al valt het natuurlijk een beetje weg tegen het presteren van dat Colombiaantje.
28 september 2016 20:48
@pedaleur de charme

Maar we zitten naar een wielerwedstrijd te kijken, dus weet iedereen toch over wie het gaat als men López zegt? Of dan de voornaam erbij, indien er meerdere zijn. Zoals men ook David López zegt.
28 september 2016 20:49
@vwgs
Afgelopen maandag werd vermeld samen met Sam aan de start te staan, so what happened?
28 september 2016 20:52
Purito moet gewoon een jaar doorgaan. Dit wordt anders helemaal een nachtkaars scenario. Wordt ook niks in Lombardije. Hup Joaquim, laat die smerige kille Russische gas-formatie maar eens zien wie hier de baas is en hoe je een einde regisseert! :)

On: Leuke koers. Lopez retesterk, zoals zo vaak. Ook een sterke Torres en Uran gezien. Dat wordt oorlog in Lombardije!
28 september 2016 21:18
@delgado
Ook Spaanstalige wielrenners gebruiken niet altijd hun eerste achternaam. Ik vermoed dat bijna niemand Federico Martín kent. Federico Bahamontes klinkt een stuk bekender.
28 september 2016 21:25
Cannondale, prachtige club renners, maar net niks... Toch blijf ik altijd fan van deze ploeg, vooral met de hoop en steeds weer het vertrouwen dat deze ploeg eens de wind mee krijgt (en dat wil je als wielrenner!)verder top materiaal, en ziet er leuk uit.
Uran de afgelopen eendaags wedstrijden goed bezig, maar net niks..
28 september 2016 21:55
@pedaleur de charme

Ja prima, iedereen kent Bahamontes idd zo. Maar in het geval van Miguel Angel López is de toevoeging van 'Moreno' gewoon totaal onnuttig. Ik zie de Spaanstalige media ook alleen maar naar Miguel Angel López verwijzen. Doe dan gewoon wat research als commentator zijnde en ga geen dingen verzinnen. Want als je consequent bent, spreek je ook van Dani Moreno Fernández en Javi Moreno Bazán, maar dat doet ie niet.

Anyway, ik val niet enkel over dit, maar het is een optelsom van verschillende dingen. Ik snap niet hoe zo'n beperkte man commentator kan worden bij Eurosport. Als je dan José gewend bent, gaan mn tenen krommen als ik die Jeroen bezig hoor.
28 september 2016 22:22
@delgado
Is waar. Ik erger me ook dood aan die kerel. Hij krijgt geen één zin gebouwd zoals het moet, blundert tegen de sterren op en is ook gewoon niet aangenaam om naar te luisteren. Maar ach, bij de Nederlandstalige Eurosport werkt men graag met 2e rangsmensen zo te zien.
José doet dan nog haar best op haar mopjes na...
Gelukkig heeft Miguel Angel Lopez dit koersje lekker indrukwekkend gewonnen.
28 september 2016 22:30
@Delgado Robledo
Als je José (de C.) gewend bent krommen je tenen bij iedere willekeurig andere commentator.
28 september 2016 22:43
@doordrijver

Inderdaad. Het valt me dan toch niet alleen op. Ik vond bv. 'parcheggio' een prachtig woord, maar die gast heeft dat helemaal verkracht door dit 100 keer per wedstrijd te gebruiken. Het minste dat iemand voorbij wordt gereden: "'parcheggio". Ontzettend beperkte woordenschat heeft hij.

En ik bedoelde idd De Cauwer ;) hoewel Been ook niet slecht is. Tig keer beter iig dan Jeroen.

@Jacco
Daar heb je natuurlijk een punt. Al zijn er zeker nog andere toppers, net onder José. Zoals Schotte.
28 september 2016 23:16
DeCauwer en Schotte is natuurlijk het droomduo, ik zou in NL Nelissen en hoeheetdienieuweookalweer wat vaker inzetten want die hebben wel de juiste aangever-expert klik en met wat meer tijd kan dat echt wel wat worden.
29 september 2016 06:42
Uhh nee geen Schotte.
Qua magie tipt er niets aan De Cauwer en Wuyts. Maar over Wuyts zijn de meningen dan weer verdeeld - wat ik deels snap, maar deels ook niet. SAMEN zijn ze puur genot.
Misschien dat Schotte en De Cauwer qua relevante kennis wel hét droomduo zijn.
Benieuwd naar Lombardije ;)
29 september 2016 12:46
Alles is persoonlijk maar ik heb altijd liever een aangever en specialist dan 2 lieden die er allebei van alles vanaf weten
29 september 2016 13:23
@rv
Geen nieuws dumoulin?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.