Mike Teunissen kiest tussen Belkin en Giant-Shimano
vrijdag 15 augustus 2014 om 09:55

Mike Teunissen kiest tussen Belkin en Giant-Shimano

Mike Teunissen maakt volgend seizoen zijn debuut in de WorldTour. De 22-jarige renner van het Rabobank Development Team heeft naar eigen zeggen een aantal aanbiedingen op zak, maar vertelt aan WielerFlits dat hij het liefst kiest voor een profdebuut bij een team uit eigen land. “Belkin en Giant-Shimano hebben op dit moment mijn voorkeur”, verklapt Teunissen.

Er is veel interesse in de winnaar van de belofteneditie van Parijs-Roubaix. Teunissen heeft zich dan ook geen moment zorgen gemaakt. “Ik wist al vrij snel dat ik een aantal opties achter de hand had. Dat betaalt zich nu uit in concrete aanbiedingen. En daarbij zijn er een aantal waarvan ik denk dat ik daar goed zou passen.”

Giant-Shimano en de opvolger van de Belkinploeg hebben zijn voorkeur. “Het is wel duidelijk dat die ploegen het beste bij mij passen. Of buitenlandse ploegen zich ook bij mij gemeld hebben? Een aantal teams hebben inderdaad hun interesse kenbaar gemaakt. De vraag is wat zij kunnen bieden op basis van onder meer de begeleiding. Met die opvatting in het achterhoofd geef ik op dit moment de voorkeur aan een Nederlandse WorldTour-ploeg. Welk team het uiteindelijk wordt, ga ik de komende weken beslissen.”

Lees hier het volledige weekendinterview met Mike Teunissen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.