Mikkel Bjerg triomfeert in Dorpenomloop Rucphen
foto: Marcel Koch
zondag 11 maart 2018 om 16:20

Mikkel Bjerg triomfeert in Dorpenomloop Rucphen

Mikkel Bjerg heeft in Sint-Willebrord de Dorpenomloop Rucphen gewonnen. De 19-jarige Deen van Hagens Berman Axeon klopte na een wedstrijd van 188 kilometer in een sprint-a-deux zijn vluchtgenoot Rune Herregodts (Lotto Soudal U23).

Abe Celi (Alecto) en Per Wiggers (VolkerWessels-Merckx) waren in de eerste wedstrijd van de Holland Cup de eerste renners die erin slaagden om voorop te blijven. Ondanks een voorsprong van anderhalve minuut werden zij al vrij snel ingerekend. Bjerg ging vervolgens samen met de Belgische routinier David Boucher (Tarteletto-Isorex) op avontuur. De twee reden een maximale voorsprong van drie minuten bij elkaar. Toen de voorsprong werd teruggebracht naar een halve minuut, wist Herregodts de overstap te maken.

Nadat Boucher vooraan afhaakte, gingen Berg en Herregodts samen verder. De twee werkten goed samen, al zou de voorsprong niet veel meer dan twee minuten bedragen. Sjoerd van Ginneken (Roompot-Nederlandse Loterij) ging in de tegenaanval, maar slaagde er niet in om de oversteek te maken.

In de finale kreeg het peloton de twee koplopers in het zicht, maar kwam het te laat. De twee vluchters mochten sprinten om de overwinning. Herregodts leek te profiteren van het beulswerk van rouleur Bjerg, maar kon zijn zenuwen niet bedwingen. Hij ging op 150 meter van de finish als eerste aan, maar in de sprint der stervende zwanen kwam wereldkampioen tijdrijden bij de beloften Bjerg alsnog langszij. Met een fietslengte verschil passeerde hij als eerste de aankomst. Maarten van Trijp won enkele tellen later de sprint van het peloton.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
11 maart 2018 18:25
Prima naam om op de erelijst te hebben. Veelbelovend talent.
11 maart 2018 19:03
Erg goed in beeldgebracht en de kilometrage was goed. Kan de Ronde van Drenthe nog wat van leren zou ik zeggen! Mooie strijd ook gezien.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.