Milaan-San Remo inviteert twee extra ploegen, andere teams leveren renner in
© Cor Vos
woensdag 29 juli 2020 om 08:58

Milaan-San Remo inviteert twee extra ploegen, andere teams leveren renner in

Naast de – verplichte – parcourswijziging, voert organisator RCS nog een belangrijke wijziging uit voor de Primavera: teams moeten binnen tien dagen met zes in plaats van zeven renners van start in Milaan. Daardoor komt er ruimte vrij om twee andere ploegen van een wildcard te voorzien.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Hoe en waarom het parcours wordt aangepast, las u gisteren al. Maar het is niet de enige verandering voor Milaan-San Remo. Dinsdagavond maakt de Internationale Wielerunie UCI ook nog bekend dat de deelnemerslijst er dit jaar anders dan gebruikelijk zal uitzien. Het aantal renners per ploeg dat aan de start mag staan, wordt verkleind. Van zeven naar zes, dus.

Zo krijgt RCS de gelegenheid om nog twee extra ProTeams uit te nodigen zonder de totale omvang van het peloton aan te dikken. Volgens La Gazzetta gaan deze extra wildcards naar Bardiani en Androni-Sidermec. Dat betekent dat er straks 162 deelnemers aan de start zullen staan, verdeeld over 27 teams.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.