Minerva Cycling Team blijft bestaan, ondanks plotse overlijden teambaas
© Nico Dick
Nico Dick
dinsdag 12 april 2022 om 20:15

Minerva Cycling Team blijft bestaan, ondanks plotse overlijden teambaas

Het nieuws van het plotse overlijden van Filip Carpentier sloeg zondag in als een bom. Niet alleen bij de familie van de West-Vlaamse zakenman en bij de renners, staf en entourage van zijn Minerva Team, maar ook bij de rest van de wielerwereld. Zonet kwam ook een eerste vleugje goed nieuws: het continentale team garandeert haar werking in de toekomst!

De dood van Filip Carpentier blijft nazinderen. Maar toch is er ook een beetje goed nieuws. Vanuit de ploegleiding is ons zonet bevestigd dat het team in de toekomst blijft bestaan. “Filip was trots op zijn ploeg en terecht”, aldus manager Gilbert Orbie. “Het zou zijn wens geweest zijn dat de ploeg zijn positie in de wielerwereld blijft innemen.”

Toch een zucht van opluchting voor de vele jonge renners die deel uitmaken van het Minerva Cycling Team. Ook werd aan WielerFlits bevestigd dat de GP Daniël Carpentier op 30 april in Elverdinge zeker op de kalender blijft staan. Filip Carpentier zette de koers zelf op poten als eerbetoon aan zijn vader. “Nu meer dan ooit ook als eerbetoon aan Filip zelf”, besluit Orbie.

Filip Carpentier (47), oprichter en eigenaar van Minerva Team, overleden aan hartfalen

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
12 april 2022 22:09
Edit redactie: bedankt, het is aangepast!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.