Mitchelton-Scott heeft selectie rond voor 2020

woensdag 11 december 2019 om 13:55
Mitchelton-Scott heeft selectie rond voor 2020

foto: Cor Vos (archief)

Mitchelton-Scott is klaar voor het nieuwe wielerseizoen, zo blijkt uit een persbericht van de Australische formatie. De ploeg kan in 2020 rekenen op een selectie van 28 renners, met als voornaamste speerpunten de gebroeders Yates, Esteban Chaves en rappe mannen Luka Mezgec en Daryl Impey.

Ploegleider Matthew White verwacht veel van het nieuwe wielerjaar. “We kunnen terugkijken op een fantastisch seizoen met 35 overwinningen. We hopen ook volgend jaar weer veel wedstrijden te winnen. Het doel is om het hele seizoen te presteren, van januari tot en met oktober. Er zullen verder weinig veranderingen plaatsvinden.”

White doelt onder meer op de voorbije transferperiode. Zo moest Mitchelton-Scott slechts afscheid nemen van één renner, al was het vertrek van Matteo Trentin naar CCC wel een aderlating voor de formatie. Daartegenover staat de komst van talenten Kaden Groves, Alexander Konychev en Barnabás Peak, terwijl ook de ervaren Andrey Zeits een contract heeft getekend.

Nieuwe gezichten 
“Het is altijd goed om nieuwe gezichten te hebben, ze zorgen voor een frisse wind”, aldus White. “Kaden, Alexander en Barnabás moeten onze sprint- en klassiekergroep versterken, terwijl Andrey is gehaald voor de grote rondes. Het is altijd goed om als ploeg aan de lange termijn te denken.”

Mitchelton-Scott wacht echter nog altijd op een WorldTour-licentie voor de periode 2020-2022. De ploeg verwacht binnen enkele dagen echter groen licht te krijgen van de UCI. Het management heeft enkele papieren niet op tijd ingeleverd, waardoor de internationale wielerunie meer tijd nodig heeft om de volledige dossiers van de mannen- en vrouwenploeg goed te keuren.

Selectie flag-au Mitchelton-Scott voor 2020 
flag-it Edoardo Affini
flag-ch Michael Albasini – stopt na de Ronde van Zwitserland 
flag-nz Jack Bauer
flag-nz Sam Bewley
flag-us Brent Bookwalter
flag-co Esteban Chaves
flag-au Luke Durbridge
flag-au Alex Edmondson
flag-et Tsgabu Grmay
flag-au Kaden Groves (nieuw)
flag-au Jack Haig
flag-au Lucas Hamilton
flag-au Michael Hepburn
flag-au Damien Howson
flag-za Daryl Impey
flag-dk Chris Juul-Jensen
flag-it Alexander Konychev (nieuw)
flag-au Cameron Meyer
flag-si Luka Mezgec
flag-es Mikel Nieve
flag-hu Barnabás Peák (nieuw)
flag-au Nick Schultz
flag-au Callum Scotson
flag-nz Dion Smith
flag-au Robert Stannard
flag-gb Adam Yates
flag-gb Simon Yates
flag-kz Andrey Zeits (nieuw)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair