Moerenhout: “Ik neem met een mooi gevoel afscheid”
woensdag 27 oktober 2010 om 21:49

Moerenhout: “Ik neem met een mooi gevoel afscheid”

Koos Moerenhout neemt met een goed gevoel afscheid als profwielrenner. De 36-jarige wegkapitein van de Rabobankploeg reed op het wereldkampioenschap in Australië zijn laatste kilometers in een officiële wedstrijd. “Ik besef eigenlijk nog steeds niet dat mijn laatste wedstrijd is gereden,” bekende hij tegen Rabosport.

Met een zesde plaats op het WK Tijdrijden nam hij afscheid in stijl. “Ik heb besloten om nog een keer alles op het WK te zetten. Als dat dan lukt is dat heel mooi en alle moeite en inspanning dubbel en dwars waard.” Hij heeft geen moment overwogen om er nog een jaar aan vast te plakken. “Dit was nu juist de bedoeling, om met een mooi gevoel afscheid te nemen van je carrière.”

Aan het einde van zijn loopbaan wist Moerenhout zich nog te motiveren tot een opleving. “Je kunt jezelf toch nog blijven verbazen. Dat doel moet je ook hebben denk ik. Voor mij was het tijdrijden een nieuwe uitdaging. Dat gaf een nieuwe impuls van mijn carrière. Ik heb met het sluiten van de winkel alles op alles gezet om me te laten zien.”

Moerenhout zal in dienst treden van de Rabobank als pr-medewerker. Tijdens de Amstel Curaçao Race rijdt hij zijn laatste kilometers in het Rabobank-shirt. Daarnaast krijgt hij nog een afscheid tijdens de Zesdaagse van Rotterdam.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.