Mollema kampte in Tour met aanlopende tijdritfiets
dinsdag 2 september 2014 om 10:03

Mollema kampte in Tour met aanlopende tijdritfiets

Bauke Mollema

foto: Sirotti

Bauke Mollema had in de Tour tijdens de tijdrit naar Perigueux last van een aanlopende tijdritfiets. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De Groninger werd op de voorlaatste dag 140e en zakte daardoor in het algemeen klassement van een zevende naar een tiende plaats.

Mollema kreeg voor de tijdrit van sponsor Bianchi een nieuw model fiets, maar deze kampte nog met wat kinderziektes.Na de Eneco Tour onderwierp Belkin de fiets aan uitgebreide tests. Toen bleek dat het achterwiel zo dicht tegen de achterrem en het frame aan zat, dat het er tegenaan liep als er veel kracht op kwam te staan.

De problemen konden zich voordoen omdat de tijdritfiets niet stijf genoeg is. Teambaas Richard Plugge erkent dat er problemen waren. “De tijdritfiets is niet zo stijf als we zouden willen. Dat gebeurt wel meer met tijdritfietsen, want hij moet ook nog verkocht worden aan de consument. Onze renners hoeven geen comfort, maar gewone mensen willen dat wel. Het is dus een compromis. Je moet het zo zien: wij rijden in Formule 1-wagens, maar die worden ook gebruikt door de consument,” legt hij uit.

Inmiddels is het mankement verholpen. Wilco Kelderman en Laurens ten Dam rijden vanmiddag op het aangepaste nieuwe model.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.