Movistar bevestigt komst coach Patxi Vila
foto: Cor Vos
maandag 16 december 2019 om 11:12

Movistar bevestigt komst coach Patxi Vila

Movistar heeft de technische staf uitgebreid met coach Patxi Vila. Zijn komst hing al enige tijd in de lucht, maar is nu officieel bekrachtigd. De Spanjaard was de laatste jaren werkzaam bij BORA-hansgrohe.

Movistar bevestigt vandaag dat Patxi Vila komend jaar deel uitmaakt van haar technische staf als Head of Performance. De Spanjaard deed als profrenner bij onder meer iBanesto.com, Lampre en De Rosa jarenlang ervaring op in het peloton en werkte na zijn actieve carrière achter de schermen bij Tinkoff en BORA-hansgrohe. Ook was hij twee jaar werkzaam bij fietsconstructeur Specialized.

“In al die jaren hield ik Movistar altijd als referentie”, zegt Vila in een persbericht. “Het is mijn thuisteam en de plek waar mijn idolen naam maakten, zoals Pedro Delgado en Miguel Indurain. Ik had enkele prachtige jaren bij BORA-hansgrohe in de ondersteuning van de sportieve successen van de ploeg. Nu Movistar enkele ingrijpende veranderingen ondergaat, vond ik het nu het juiste moment om terug te keren.”

Een van de renners die direct onder Vila vallen, is Johan Jacobs. De Zwitser liet in een interview met WielerFlits onlangs al weten dat hij met de Spanjaard gaat samenwerken. “Vila is een coach die openstaat voor innovatie”, zei Jacobs. “Hij wil een nieuwe wind door de ploeg laten waaien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.